Oţelul Galaţi – un puzzle cu multe piese

Oţelul Galaţi – un puzzle cu multe piese
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu douăsprezece piese noi şi un bun schelet al formaţiei din sezonul precedent, Dorinel Munteanu va avea mult de furcă în alcătuirea unui prim „unsprezece” * „Sunt mulţumit de jucători, vreau ca toţi să fie la nivelul titularizării”, susţine Munti după 1-1 cu Astra Ploieşti *

„Prospăturile” verii lui 2009

- Liviu Antal (mijlocaş dreapta, 20 de ani)

- Mircea Axente (atacant, 22 de ani)

- Zdenko Baotici (portar, 24 de ani)

- Vişan Creţu (fundaş stânga, 21 de ani)

- Daniel David (fundaş central, 26 de ani)

- Njegos Golocevac (mijlocaş central, 26 de ani)

- Marius Matei (atacant, 25 de ani)

- Gorgi Mojsov (mijlocaş central, 24 de ani)

- Christian N’Kongue (atacant, 26 de ani)

- Adrian Neagoie (mijlocaş central, 24 de ani)

- Arthur Pătraş (mijlocaş stânga, 21 de ani)

- Milan Perendija (fundaş central, 23 de ani)

Unii obosiţi, alţii iritaţi de teren

Ofensiv şi în sistemul folosit de Petre Grigoraş, 4-2-3-1. Aşa a „spart gheaţa” Dorinel Munteanu ca antrenor principal al Oţelului.

Marţi seară, la Buşteni, echipa gălăţeană s-a prezentat ca-n vremea fostului tehnician, poate cu un plus de răutate, unii dintre roş-alb-albaştri urlând şi strângând din dinţi la contactele cu jucătorii Astrei Ploieşti.

Terenul din staţiunea prahoveană nu i-a lăsat să-şi evidenţieze tehnicitatea, iar multiplele noutăţi din lot îi afectează vădit la capitolul relaţii de joc. Forţa grupării dunărene este însă greu de definit după un simplu joc de verificare, mai ales că unele dintre piesele de bază ale Oţelului s-au prezentat „în freză” în amicalul de alaltăieri. Erau rupţi de oboseală, lucru confirmat de Munteanu.

Kolev, Jelev, Para!

În mod normal, doar trei jucători par de neînlocuit în acest moment: portarul Kolev, stoperul Jelev şi căpitanul-playmaker Paraschiv, cu toate că tehnicianul are altă părere.

„N-avem un prim unsprezece şi niciodată nu vom avea aşa ceva. Vreau ca toţi jucătorii să fie la nivelul titularizării”, susţine Dorinel, care s-a declarat mulţumit de prestaţia roş-alb-albaştrilor.

„Este clar că puteam câştiga meciul, am avut destule ocazii, dar nu-i nicio problemă. Efortul depus de toţi jucătorii trimişi pe teren m-a satisfăcut. Suntem într-o perioadă foarte dificilă, se resimte oboseala, însă mai este destul de lucru”, adaugă fostul internaţional. În afara celor trei posturi menţionate, celelalte opt pot suferi modificări de la o etapă la alta!

Plusuri, la prima vedere

Deşi valoarea se vede atunci când se joacă pe „caşcaval”, expresie foarte iubită de fotbalişti, prima impresie este cu plus pentru majoritatea nou-veniţilor acestei veri.

Munti va avea mult de furcă în alcătuirea formulei de start: Antal este o soluţie clară pentru banda dreaptă, N’Kongue - un atacant percutant cu o viteză foarte bună, iar Pătraş are ruperi de ritm care plac ochiului. Perendija pare în urmă cu pregătirea, dar are plasament şi o lovitură de cap exactă, Creţu - foarte mobil şi puţin timorat, David - încă departe de forma care l-a consacrat (abia a revenit după un an de stat pe margine), dar cu valenţe de stoper veritabil şi Axente - puternic, cu bun control al mingii, dar obosit. Neagoie a avut trac la debut, iar Mojsov, de departe, cel mai interesant, un mijlocaş „viu” şi cu o bună ştiinţă a jocului.   

Explicaţie foto: Imagine de colecţie: „oţelarii”, strânşi ca-ntr-o conservă de antrenorul Dorinel Munteanu pentru evitarea stropilor reci de ploaie

Citit 1599 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.