Voleibaliştii de la Arcada au ratat finala campionatului în cel mai dureros mod posibil
Foto: magazinsalajean.ro

Voleibaliştii de la Arcada au ratat finala campionatului în cel mai dureros mod posibil
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

*Arcada a condus cu 1-0 şi 2-1 în meciul decisiv al semifinalei, dar l-a pierdut la limită, 13-15 în tie-break

Supărare mare în echipa gălăţeană de volei masculin Arcada, după ce a fost foarte aproape de calificarea în finala campionatului, dar a ratat acest obiectiv în setul decisiv al ultimului meci! Miercuri seară, în jocul cinci al semifinalei: Volei Municipal Zalău - Arcada 3-2 (22-25, 25-23, 22-25, 25-15, 15-13). Astfel, cu scorul general de 3-2, echipa sălăjeană, vicecampioană în sezonul precedent, s-a calificat în finală, unde va întâlni SCMU Craiova.

Partida a fost deosebit de echilibrată, aspect care a generat o tensiune greu de suportat pentru susţinătorii celor două echipe. De altfel, fostul mare internaţional Mircea Tutovan, suporter la gazdelor, n-a mai avut puterea să asiste la partea finală a disputei şi a părăsit sala înainte de tie-break.

Concentraţi la maximum, luptând pentru fiecare minge, cei de la Arcada au reuşit să se desprindă la jumătatea primului set, ajungând să conducă cu 20-14. A urmat o primă revenire puternică a gazdelor, care au egalat la 21, dar Arcada a avut forţa de a opri seria adversarului şi să se impună cu 25-22, deşi jumătate din echipă a intrat pe teren cu stări de răceală.

Mult mai echilibrat a fost setul secund, în care s-a mers cap la cap până la 16-16, moment în care s-a produs o uşoară cădere în jocul oaspeţilor, Zalăul s-a distanţaţ la 20-16 şi 24-20, iar Arcada nu a putut mai mult decât o apropiere până la 24-23.

Situaţia din primul set s-a repetat şi în al treilea, când Arcada s-a desprins de la 15-17 la 18-23 şi a ajuns în postura de a conduce cu 2-1 la seturi.

Însă, deşi gazdele erau sub o presiune uriaşă, Arcada n-a profitat deloc. Setul patru a fost început cu un nivel al concentrării impardonabil de scăzut şi VM Zalău s-a desprins repede, la o distanţă practic irecuperabilă: 12-4, 19-9 şi 25-15.

Astfel, a fost nevoie de tie-break pentru desemnarea calificatei in finală. Arcada a fost prima care a făcut pasul în faţă (6-4, 9-7), dar gazdele au întors scorul, au egalat la 10 şi au trecut la conducere, 13-11 şi 14-12. Echipa gălăţeană a salvat o minge de meci, s-a ajuns la 14-13 şi apoi Zalăul a punctat pentru 15-13 şi calificarea în ultimul act al campionatului.

Brazilianul De Pra şi-a exprimat dezamăgirea după acest eşec şi pe Facebook. "Din păcate, am ratat finala. A fost foarte intens, foarte greu, având pierderi de jucători înainte. Sacrificiul a fost enorm şi durerea incredibil de puternică. Capul sus, viaţa nu se termină aici", a spus De Pra.

Arcada a început meciul cu "sextetul": Despotovski, Marquez, Suson, Paşcan, De Pra, Cerşemba, plus liberorul Cristudor. Au mai jucat Dumitrache, Muscină şi Zahar.

Pentru Arcada, va urma finala mică (locurile 3-4) împotriva celor de la Explorări Baia Mare, pentru medaliile de bronz urmând să se joace tot după sistemul "trei victorii din maximum cinci meciuri". Primele două meciuri se vor disputa la Galaţi, la începutul săptămânii viitoare, luni şi marţi, ambele de la ora 18.00.

Citit 1237 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.