Oţelul, FC Oboseală!

Oţelul, FC Oboseală!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Osteneala i-a cuprins de tot pe jucătorii formaţiei gălăţene de Liga I care, peste mai puţin de două săptămâni, vor începe un nou campionat * Sâmbătă, într-un joc-şcoală, Oţelul A a trecut de Oţelul B cu 2-1 *

Nu mai au chef de altceva

N-am tras-o pe pielea mea niciodată, dar bănuiesc că stagiile precedente erau floare la ureche pentru „oţelari” de vreme ce acum mulţi dintre ei rup paturile între antrenamente.

Până şi tehnicianul formaţiei roş-alb-albastre constată, de pe margine, zâmbind, că „unii dintre ei sunt rupţi rău de tot”. Cantonamentul din Poiana Braşov, unul dus până la extrem cu cele trei şedinţe zilnice de pregătire, n-a fost urmat de vreo nuntă sau de-o excursie în Dubai, trupa gălăţeană fiind exploatată la maxim şi în Slovenia.

Pe lângă meciurile de verificare – doar două până acum – se pune, în continuare, accent pe latura fizică, însă partea tehnico-tactică e cap de listă în meniu. Cert este că la finalul unei zile nu-i mai văd pe jucătorii Oţelului în căutarea unui biliard (e drept, există o singură masă în Hotelul „Ajda”) sau a oricărui alt joc.

Pa pa, Lombard Papa!

Sâmbătă seară ar fi trebuit să existe o a treia partidă amicală din zona ungaro-slovenă, dar adversarul stabilit, Lombard Papa, îi aştepta pe „oţelarii” lui Dorinel Munteanu pe propriul teren, la aproximativ 160 de kilometri de Moravske Toplice, unde sunt cantonaţi dunărenii.

„Nu mergem până acolo, e drumul prea lung şi obositor pentru echipă”, a decretat Neamţul, şi cei 27 de sportivi aflaţi sub comanda sa au pus de-o joacă în familie, una care se putea lăsa cu accidentări deoarece n-au fost menajamente.

Indicaţia tehnicianului fusese clară: „Jucaţi ca-n orice meci, nu vă uitaţi cine este în faţă. Important este să ne respectăm, pentru că aşa învăţăm să respectăm adversarul şi arbitrii!”

Duel „fratricid”

Meciul-şcoală, desfăşurat sâmbătă seara după o jumătate de zi în care a plouat nebuneşte, a opus o trupă care trebuie să semene cu primul „unsprezece” din etapa inaugurală a noului campionat şi cea mai bună formulă de rezervă.

Oţelul A, cu Baotici – Râpă, Sârghi, Jelev, Siminici – Iorga, Giurgiu (36’ Avram) – Antal, Paraschiv (36’ Golocevac), Pătraş – Axente (36’ Pena), a avut în faţă un Oţelul B foarte bine ancorat: Kolev – Cârjă, David, Perendija (36’ Neagoie), Ilie – Costin, Mojsov – Ibeh, Matei, Sălăgeanu – N’Kongue.

S-au impus „titularii” prin golurile lui Axente şi Golocevac, după ce Matei a deschis scorul în contul „rezervelor”.

Explicaţie foto: Apă, multă apă – asta este cerinţa jucătorilor lui Dorinel Munteanu în pauzele din antrenamente. E cald şi în Slovenia, chiar dacă nu ca în România

Citit 1565 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.