Oţelul, cu piedica pusă

Oţelul, cu piedica pusă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Luni seară, formaţia pregătită de fostul internaţional a fost învinsă pentru prima dată în această vară: 0-2 cu Slask Wroclaw, locul 6 în ultima ediţie a primei ligi din Polonia * Este drept, Oţelul a prestat de la un meci la altul în formule diferite * Aseară târziu, gălăţenii au jucat cu Minyor Pernik, din Bulgaria (detalii în „Viaţa liberă” de mâine, 23 iulie) *

OŢELUL GALAŢI – WKS SLASK WROCLAW 0-2 (0-1)

Meci disputat luni seară, la Krizevci (Slovenia);

Au marcat: Bilinski 26’, Dudek 57’ penalty;

Echipa utilizată de Oţelul: Baotici (46’ Kolev) – Râpă (75’ Cârjă), Jelev (75’ Sârghi), Perendija (75’ Costin), Siminic (72’ Ilie) – Iorga (60’ Avram), Mojsov (46’ Neagoie) – Antal (58’ Ibeh), Paraschiv (65’ Golocevac), Sălăgeanu (46’ Pătraş) – N’Kongue (46’ Matei). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Start aproape perfect

Dacă aţi fi văzut Oţelul din primele zece minute ale partidei cu WKS Slask, aţi fi spus că nimeni nu-i poate rezista. Patru mari ocazii de gol şi-au creat roş-alb-albaştrii, aproape una după alta, bulversându-şi de tot adversarul care anul acesta îşi doreşte să fie un fel de Unirea Urziceni a Poloniei.

Antal (2’, 5’ – bară transversală!), N’Kongue (7’) şi Jelev (10’) dăduseră tonul la cântec pentru un sezon care se vrea a fi încununat la final cu o participare în cupele europene.

Adversarii şi-au şters sudoarea de pe frunte şi au ieşit la joc, moment în care au apărut fisurile în tabăra dunăreană. Mai bine de jumătate de echipă era formată din nou-veniţi, iar unii dintre ei - Perendija şi Mojsov - în urmă cu pregătirea după episoadele cu „uite viza, nu e viza”.

Greşeala lui Perendija a dărâmat castelul

Aşa a fost posibil ca stoperul sârb (despre Perendija este vorba) să aibă plasament de Liga a III-a în faţa atacantului Bilinski, iar din acest duel să iasă golul de 0-1 (26’).

Gălăţenii mai rataseră până atunci tot prin camerunezul adus de la Delta Tulcea (23’), dar scăpaseră în alte două situaţii delicate (11’, 17’). Până la pauză, Oţelul lui Dorinel a mai muşcat de două ori, dar cu dinţi de lapte - Paraschiv (35’) şi Antal (42’) ratând ţinta. Iorga putea egala la revenirea de la cabine (54’), dar a făcut penalti după ce un adversar i-a luat faţa (57’): 0-2 şi schimbările curgeau pe bandă rulantă.

Reprezentaţia „oţelarilor” şi-a pierdut tot mai mult din consistenţă până la final şi doar ocazia lui Sârghi (79’) l-a mai făcut pe Munteanu să-şi muşte buzele. Dincolo, WKS Slask a mai avut două bare în minutele 77 şi 83.

„Nu fac nicio tragedie”

Însuşi tehnicianul formaţiei roş-alb-albastre admite că mai are de lucru cu aluatul gros din vestiarul său, dar până la startul noului campionat mai sunt circa zece zile.

„Nu fac o tragedie din această înfrângere, chiar dacă îmi doresc să câştig orice meci. Problema este că în aceste meciuri amicale mi-am dorit să testez câţi mai mulţi jucători, să le dau tuturor şanse egale, aşa cum am declarat la venirea la Oţelul. Eşecul cu Slask a fost meritat, dacă se poate spune aşa, chiar dacă am avut destule ocazii de a marca”, a declarat Neamţul care, cel mai probabil, în prima etapă, la Curtea de Argeş, va merge mai degrabă pe mâna oamenilor vechi ai echipei.

Dar şi dintre cei noi pot apărea titulari. Problema este că unii dintre ei sunt mult în urmă cu pregătirea.

Explicaţie foto: Antal (mijloc) şi Mojsov (dreapta) au fost titulari cu Slask. Primul ar putea rămâne în formula de bază şi pe viitor, celălalt este în urmă cu pregătirea

Citit 1143 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.