Încă o americancă TRANSFERATĂ de Phoenix
Foto: Sursa foto: Internet

Încă o americancă TRANSFERATĂ de Phoenix
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Clubul de baschet Phoenix Galaţi a anunţat, joi, un nou transfer pentru echipa feminină, în vederea noului sezon din Liga Naţională. Este vorba de o a patra americancă care semnează cu Phoenix în această vară, Kerah Kai Nelson.

Este născută în St. Petersburg (Florida), are 26 de ani, 1,80 m înălţime şi joacă pe postul de extremă. Sezonul trecut, ea a evoluat în Australia, la formaţia Gladstone Port-City, unde a avut medii statistice de 17,6 puncte, 5,3 recuperări şi 3 pase decisive.

Debutul european şi l-a făcut în 2013, când a jucat la Forssan Alku (Finlanda). Absolventă a Universităţii Indianapolis, în 2013, Nelson a înregistrat în ultimul sezon american 381 puncte, 176 recuperări şi 35 de pase decisive, în 28 de meciuri.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că experienţa americancei va aduce un plus în potenţialul echipei. “Kerah Nelson este o jucătoare de extremă, care ne poate ajuta în jocul nostru. Se poate adapta atât pentru jocul de sub panou, cât şi pentru cel de la distanţă. Ea vine cu experienţa acumulată în Finlanda şi Australia, iar istoricul ei este o garanţie a calităţilor sale, care ne pot ajuta să ne atingem obiectivele. Nu este o începătoare şi sperăm să fie un echilibru între jucătoarele tinere şi cele mai experimentate din cadrul echipei”, a declarat Rodrigues.

Nelson este aşteptată să sosească duminică, la Galaţi, când se va alătura celorlalte trei jucătoare americane transferate în această vară: Erica Corvile, Jeanette Jackson şi Katie Rutan.

Săptămâna viitoare (1-3 septembrie), echipa gălăţeană va participa la Tg. Mureş la un turneu amical, unde va juca alături de CSU Olimpia Braşov, CSM Satu Mare şi Sirius Tg. Mureş, echipă nou promovată.

Citit 2439 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.