Vin turnichetele pentru Stadionul „Oţelul”!

Vin turnichetele pentru Stadionul „Oţelul”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O firmă din Piatra Neamţ a început lucrările de montare a barelor în cruce la porţile Stadionului „Oţelul” * „Până la meciul cu Steaua lucrările vor fi gata”, a anunţat unul dintre lucrătorii prezenţi la arena gălăţeană * Turnichetele propriu-zise vor fi aduse în oraş astăzi *

Nimic despre fotbal

Greu termen, turnichetele astea! Şi la pronunţie sunt mari probleme: unii, majoritatea, le zic turnicheţi, alţii turchineţi (n.r. – provine din limba franceză, „tourniquet”) etc.

Ideea este că amatorii de fotbal din Galaţi n-au mai vorbit în ultima săptămână despre strategia de joc a lui Dorinel Munteanu, despre remiza neaşteptată cu Ceahlăul Piatra-Neamţ sau despre jucătorii nou-veniţi. Despre cum s-a mişcat duminică extrema dreaptă Liviu Antal sau cine ar trebui să marcheze dacă n-o face eternul Gabriel Paraschiv sau Mircea Axente, autorul unicului gol al Oţelului în acest sezon.

Nu, toată lumea a întors pe o faţă şi pe alta subiectul barelor în cruce în absenţa cărora spectacolele fotbalistice nu se mai pot desfăşura cu public.

Meciul cu Steaua, o super-reţetă!

Povestea pare însă a se îndrepta, reţeta unui meci cu Steaua Bucureşti, de la finele săptămânii viitoare, anunţându-se tentantă pân’ la Dumnezeu.

Dacă nu vinzi bilete nici la un asemenea joc, când stadionul se poate umple, şi dacă dai tichetul cu 30 sau 40 de lei, te poţi reprofila, poţi să-ţi anunţi disponibilitatea la Oficiul Forţelor de Muncă. Orice altceva, dar nu organizare de meciuri de fotbal!

Încă de luni după-amiază – cel puţin aşa spun cei trei lucrători pe care i-am întâlnit ieri la prânz la poarta dinspre Liceul Auto a arenei din Ţiglina III – au demarat lucrările pentru montarea de turnichete care să nu mai alunge microbiştii la televizor sau cu urechea la radio.

Lucrătorii - din oraşul lui Pinalti

Culmea este că de operaţiunea de montare a barelor în cruce se ocupă o firmă din Piatra Neamţ, oraş care a fost reprezentat de Ceahlăul la partida fără spectatori de duminică.

„N-avem, dom’le, nicio treabă cu Pinalti, staţi liniştiţi! Că i-am făcut lucrări şi dânsului, asta-i altă treabă”, au comentat muncitorii în momentul în care i-am suspectat de legături cu primarul municipiului de sub Pietricica. Nu trebuie omis faptul că taman Gheorghe Ştefan (lui i se spune Pinalti) a sesizat Liga Profesionistă de Fotbal de faptul că partida cu Oţelul trebuie disputată cu porţile închise.

Nemţenii care lucrează de zor pentru utilarea la timp a stadionului spun că până la partida cu Steaua totul va fi în regulă. „Montăm 11 turnichete la şase porţi, aparatele propriu-zise urmând să ajungă la Galaţi cel târziu miercuri, 12 august”, a afirmat unul dintre ei. 

Explicaţie foto: Pentru montarea barelor în cruce, lucrătorii firmei Pro Mag din Piatra-Neamţ au pus mai întâi la punct cablajul şi reţeaua electrică. Aceeaşi firmă a informatizat intrările şi la stadioanele din Piatra şi Piteşti.

Citit 1995 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.