Oţelul, fără finalizare!

Oţelul, fără finalizare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia pregătită de Dorinel Munteanu a fost învinsă şi de rapidişti, într-un meci de verificare, jucat fără public şi fără presă! * Deşi a avut mai multe ocazii de poartă, Oţelul a pierdut la două goluri diferenţă *

RAPID – OŢELUL GALAŢI 2-0 (0-0)

Meci amical de fotbal disputat vineri seară, la Bucureşti;

Baza sportivă „Pro Rapid” – fără spectatori!

Au marcat: Ioniţă 72’, J. Pinto 89’;

Echipele utilizate:

RAPID: Marinescu – Helder (46’ Ioniţă), Ricardo (46’ Iordache), Iencsi, Mardare (46’ Bratu) – Buga (46’ Grigorie), Matici, Herea (46’ Ivelja), Cesinha – Spadacio, J. Pinto. Antrenor: Viorel Hizo;

OŢELUL: Kolev (73’ Abraham) – Râpă, Sârghi (60’ Perendija), Jelev, Siminic – Giurgiu (60’ Costin), Neagu (60’ Viglianti) – Antal (60’ Nikolici), Matei, Ilie (60’ Iorga) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

De ce cu porţile închise?

Anunţat ca un amical de gală – nu în fiecare zi joci cu Rapidul – meciul de vineri seară, mutat la Baza Sportivă „Pro Rapid”, s-a desfăşurat departe de ochii lumii.

Motivele sunt greu de dibuit, şi doar pe bâjbâite am aflat că oficialii clubului giuleştean s-au ferit, astfel, de proprii suporteri, care în ultima rundă de Liga I făcuseră scandal, ca-n filmele western, la Ploieşti (n.r. – scor 1-3 cu Astra).

Gurile rele spun că Rapidul a închis porţile şi tras obloanele pentru a testa un jucător pe care nu l-a legitimat şi pe care, conform regulamentelor, n-are voie să-l folosească. Este vorba despre portarul craiovean Mircea Bornescu, dar nici pentru asta nu bag mâna în foc. 

Nici măcar presa…

De altfel, singurele informaţii despre partida din Capitală le-am cules de la directorul general adjunct al Oţelului, Cătălin Tofan, pentru că nici presa n-a avut acces acolo, forţele de ordine ţinând ziariştii la distanţă de porţile ferecate!

Probabil că la sediul NASA beneficiezi de mai multă îngăduinţă, poate că acolo ţi se oferă măcar un ceai cald. „Am fost sunaţi dimineaţă de domnii de la Rapid şi ni s-a spus să ne anunţăm ziariştii şi suporterii care ar fi vrut să vină la meci că accesul este interzis.

Mai multe nu ne-au spus, ne-au adresat doar această rugăminte”, susţine Tofan, care a trebuit să dea câteva telefoane pentru a deturna maşinile suporterilor gălăţeni care se pregăteau să ambaleze pentru a ajunge la Bucureşti.

Golurile, venite pe două contre

Din ce a povestit conducătorul grupării gălăţene, „oţelarii” lui Dorinel Munteanu au avut mai multe ocazii de gol decât rapidiştii, ţinând şi mai mult de minge, cel puţin în prima repriză.

Raportul situaţiilor clare de poartă ar fi fost cam 5-3 pentru gălăţeni, Antal (16’, 37’), Axente (18’ – bară!, 65’) şi Iorga (67’) irosind mingi generoase în preajma buturilor adverse. Giuleştenii - mai practici şi chitiţi să reacţioneze numai pe contraatac - n-au avut nevoie decât de trei şanse de a puncta şi au făcut-o în două rânduri.

După o ratare monumentală a lui Cesinha (5’), Ioniţă a deschis scorul de lângă Perendija, la 12 metri, bară-gol (72’), iar Pinto a trimis imparabil cu capul în aţe după o centrare a lui Bratu (89’). Tot trei ocazii de poartă avusese şi Delta Tulcea, cu câteva zile mai devreme şi învingea la Galaţi cu 2-1…

Explicaţie foto: Herea şi Jelev s-au întâlnit deseori în „amicalul” de vineri seară. Primul a câştigat cu 2-0

Foto: Prosport

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.