Sportul câştigă teren(uri)!

Sportul câştigă teren(uri)!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Greu de crezut, dar adevărat: în Galaţi apar şi baze sportive care n-au nicio treabă cu mediul privat! * Se întâmplă între Sala Polivalentă şi cea de judo de pe Strada Stadionului * În scurt timp aici se va putea juca fotbal, baschet, tenis, dar se va putea face şi fitness plus saună *

Se poate juca şi tenis

Terenul de baschet de lângă fosta Sală a Sporturilor este dotat cu o suprafaţă importată din Statele Unite ale Americii şi certificată de Federaţiile Internaţionale de Baschet, Handbal şi Tenis.

„E suprafaţă modulară care joacă, nu este fixă, şi asta pentru a proteja articulaţiile sportivilor. După cum se vede, pe acest spaţiu este tuşat şi un teren de tenis de câmp, dar se poate juca şi unul de picior”, arată directorul DJS Galaţi.

Jos kilogramele!

Pentru prima dată, după ani buni, se poate spune că mişcă ceva şi pe la Direcţia Judeţeană de Sport Galaţi. Nu mă refer la dosare, referate sau cafele – astea ţin de „infrastructura” activităţilor zilnice.

Dacă treceţi pe Strada Stadionului (de la Liceul cu Program Sportiv până la McDonald’s) nu se poate să nu vă dea fiori hoitul Sălii Sporturilor (OK, îşi face loc şi melancolia!).

Mai nou, însă, au apărut două terenuri de sport în vecinătatea acesteia, spaţii în care se vor elimina zeci de kilograme şi coeficienţi importanţi de colesterol.

E mâna noului şef al DJS, Marius Humelnicu, individ care, deşi mai degrabă a fost promovat pe linie politică, simte mişcarea sportivă – nu degeaba a jucat fotbal, fie el şi de Divizia B.   

Mişcare, nu maidanezi

Este un pas înainte ca pe locul pe care îşi făcea siesta şi produsul digestiei o armată de câini maidanezi să apară două terenuri de sport. Unul este de minifotbal, cum destule sunt în oraş (dar nu mai găseşti de juma’ de an loc pe vreunul dintre ele!), iar celălalt de baschet – o noutate în Galaţi.

„Dacă vrei, poţi să faci. Să ştiţi că banii trebuie căutaţi, nu vin ei să te caute pe tine. Iar dacă pui mâna pe ei, e musai să-i foloseşti cu cap”, se laudă directorul care în vară a înlocuit-o pe Fiţa Lovin, fosta atletă rămânând, însă, în instituţie pe un post de director coordonator.

„Vreau să facem aici un complex sportiv care să aducă gălăţenii după o zi de muncă la relaxare, la mişcare”, adaugă Humelnicu, el ţinând să enumere şi alte opţiuni: aparatele de fitness şi sauna nou-nouţă din cadrul Sălii de judo, aflată în aceeaşi curte.

Costurile, cam 4 miliarde de lei vechi

Terenurile, care vor fi inaugurate cel mai probabil săptămâna viitoare, au costat 400.000 de lei, plus TVA, din fondurile Ministerului Tineretului şi Sportului, dar mai au nevoie de finisaje.

„Mai avem de pus instalaţia de nocturnă la ambele terenuri, pentru că avem în derulare Programul «Sport până la miezul nopţii» şi să vedem cum vom obţine bani şi pentru ele, plasă pentru a acoperi terenul de minifotbal şi rigole la ambele spaţii, ca să protejăm fundaţia”, explică Marius Humelnicu.

Conducătorul DJS Galaţi susţine că ar vrea ca în octombrie să organizeze aici două competiţii de street-ball şi minifotbal pentru toate categoriile de vârstă.

„Vreau să aduc campionatele de la Bucureşti şi aici, trebuie să ne mişcăm”, spune, destul de pasionat, fostul fotbalist. Sportul gălăţean, în criză de decenii, câştigă teren(uri) chiar în perioada oficială de criză!

Tarife - ca la stat, sau chiar mai mici

DJS Galaţi n-a stabilit lista preţurilor pentru utilizarea noii baze sportive de lângă măgăoaia căreia încă i se spune Sală Polivalentă. Dar vor fi cele mai mici din oraş, aşa cum este şi normal. „Sunt tarife impuse de minister. Pentru cluburile din cadrul MTS preţul va fi de 17 lei pe oră, cluburile private vor plăti 20 de lei pe oră, iar pentru pasionaţii de cartier cred că va fi 60 de lei, încă nu s-a luat o decizie”, afirmă Humelnicu.

Explicaţie foto: Ce se poate face lângă fosta Sala Polivalentă aflată în comă? Se poate juca fotbal şi baschet – până acum câteva luni îţi puteai face nevoile!

Citit 1401 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.