CFR retrage din circulație toate locomotivele din clasa celei care a provocat accidentul de la Galați

CFR retrage din circulație toate locomotivele din clasa celei care a provocat accidentul de la Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

​Consiliul de Administrație al CFR Călători a decis joi să retragă din circulație toate locomotivele care au soluția tehnică precum cea care a provocat accidentul feroviar de la Galați de sâmbătă seara, scrie Club Feroviar. Sursele au precizat că este vorba de peste 20 de locomotive de acest tip, care sunt operate de CFR Călători.

„Am decis să retragem din circulație toate locomotivele care au soluția tehnică precum cea implicată în accidentul feroviar din stația CF Galați. De asemenea, vom cere o expertiză tehnică internațională din partea unui expert notificat ERA (Agenția Feroviară Europeană - n.r.). Vrem să aflăm dacă această soluție tehnică reprezintă un pericol pentru siguranța circulației”, au declarat surse din cadrul Consiliului de Administrație al operatorului feroviar de stat, citate de ClubFeroviar.

Locomotiva implicată în accidentul feroviar de la Galați, EC 128, cu putere 3400 kW, este o Rade Koncar clasa 43, produsă acum 40 de ani în fosta Iugoslavie. O firmă din Craiova care repară locomotive susține că până în 2018 a modernizat 20 de locomotive de acest tip.

O locomotivă clasa 43 a fost implicată și în accidentul de la Bârsești, în 2016, când doi mecanici au murit, după ce două locomotive CFR Marfă s-au ciocnit.

Citit 1595 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 09:44

6 comentarii

 • postat de Omu Păianghen
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 16:49
  5.13.192.***
  O să ajungem să circulăm iar cu automotoare Malaxa fabricate în anii '30 că nici în Pakistan nu mai vezi asemenea "trenuri".
  Rușine CFR!
  0
  0
 • postat de Dax
  Vineri, 31 Martie 2023 15:40
  89.39.81.***
  Pardon, dar bani s-au dat, nu stim noi fiindca s-au bagat in alte buzunare decat in investitia propriu-zisa, materiale, forta de munca etc. Totul in secret.
  0
  0
 • postat de Traian
  Vineri, 31 Martie 2023 14:58
  86.124.127.***
  @pleku Pana acum nu a murit nici un sef de la CFR din cauza condițiilor jalnice a locomotivelor, ci doar mecanici, sefi de tren, muncitorii, cei care își câștigă pâinea si își riscă viața lucrând cu improvizații și vechituri, nu cei care slujesc cu obediență un sistem politic.
  0
  0
 • postat de pleku
  Vineri, 31 Martie 2023 12:15
  86.123.229.***
  Traiane, bați câmpii. Firma respectivă e Softronic, privată, care a câștigat la licitație contractul de modernizare. Nu și-a vârât nimeni ghearele pe-acolo, așa că stai molcom și vezi-ți de-ale tale.
  0
  0
 • postat de Traian
  Vineri, 31 Martie 2023 11:26
  86.124.127.***
  Chiar daca s-ar fi cumparat locomotive SH din Europa ar fi fost mai sigure decat cele modernizate de "firma din Craiova". Eu zic ca politica slugarnica a conducerii e principalul vinovat. Esti pus sef ca sa te "descurci" cu ce ai, iar dacă aduci vorba de bani sau lipsuri riști sa fii destituit. De aceea exista la conducerea societatii doar politruci care sunt evaluați în funcție de câți bani nu cheltuie, iar la sfârșitul anului să fie recompensat cu o Primă pentru eficiență. Chiar si birocratizarea instituției s-a facut tot de către acești șefi care habar n-au meserie, iar când vin in control verifică doar cât de bine au fost completate hârtiile, formularele si nu vreun proces tehnologic, vreo instalație. In concluzie, șefia la CFR nu a fost niciodată trecută prin restructurare, disponibilizare,s-au tot păstrat funcțiile de conducere,in vreme ce muncitorii au fost pensionați sau disponibilizați de-a lungul anilor
  0
  0
 • postat de john
  Vineri, 31 Martie 2023 10:46
  5.14.130.***
  Incredibil,bravo ce administrație cfr.promptă...după atâtea ce a-ți lăsat în urmă durere,tristețe și jale și atatea accidente v-ați decis să faceți și voi ceva? Oricum nu vă crede nimeni și oricum cu ce le-ați înlocui? In condițiile în care a-ți avut posibilitatea să luați fonduri europene ptr.toată infrastructura cfr.și nu a-ți mișcat nici măcar un pix de pe un birou pe altul? Până când atâtea"plăceri" ptr.călătorii români?
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.