Sute de case avariate în județul Arad, în urma unui cutremur de 5,2 grade

Sute de case avariate în județul Arad, în urma unui cutremur de 5,2 grade
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sute de case din localitatea arădeană Ghioroc, dar şi clădiri publice, precum spitalul local, au fost avariate în urma unui cutremur de 5,2 grade, produs marţi seară și urmat, până miercuri, de șapte replici. În cinci case au căzut tavane sau pereţi, relatează hotnews.ro.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Pop-Morodan, a declarat, pentru Agerpres, că a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. "Am început evaluarea pagubelor încă de aseară, dar sunt atât de multe case avariate încât vom continua acţiunea. Avem sute de case avariate, în special la nivelul acoperişurilor, hornuri căzute, dar şi pereţi fisuraţi. Cel mai grav este că la cinci case au căzut tavane sau pereţi. Din fericire, nu avem răniţi. La spitalul local avem, de asemenea, pagube la acoperiş. Comuna noastră este foarte aproape de epicentrul cutremului şi s-a resimţit foarte tare", a declarat primarul.

De asemenea, în comuna Zăbrani, tot apropiată de epicentru, au căzut peste 100 de hornuri. "Este o primă evaluare, probabil sunt mai mult de 100. Avem şi multe acoperişuri avariate, un tavan căzut şi pereţi crăpaţi", a spus, pentru Agerpres, primarul localităţii, Dănuţ Codrean.

În municipiul Arad, au fost înregistrate 18 solicitări la 112 privind desprinderea unor elemente de construcţie şi avarierea a două autoturisme.

Un cutremur de magnitudine 5,2 pe Richter, la o adâncime de 5,6 kilometri, s-a produs, marţi seară, cu epicentrul între Lipova şi Arad. Până miercuri, la ora 9.27, seismul a fost urmat de șapte replici, cea mai mare având magnitudinea de 3,2.

Citit 622 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.