O familie de români, între victimele cumplitului accident de lângă Veneția

O familie de români, între victimele cumplitului accident de lângă Veneția
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit HotNews.ro, care citează Corriere della Sera, au fost identificate toate cele 21 de persoane care au murit în accidentul din Mestre, de lângă Veneția, în care un autobuz care transporta turişti a căzut de pe un pod şi a luat foc. Printre victime se află și o familie de patru români. Este vorba despre familia Orgrezeanu, formată din Aurora Maria (8 ani), Georgiana Elena (13 ani), Mihaela Loredana (42 de ani) și Mircea Gabriel (45 de ani).

De asemenea, nouă ucraineni au fost identificați, printre care Liubov Shyshkarova, în vârstă de 30 de ani, perechile Iryna Pashenko și Yuliia Niemova, Vasil Lomakyn, în vârstă de 70 de ani, Tetiana Beskorainova, născută în vârstă de 65 de ani, Anastasia Morozova în vârstă de 12 ani, Daria Lomakina (10 ani), Dmytro Sierov (23 de ani) și Serhii Beskorovainov (70 de ani).

În tragicul accident au murit și trei germani, printre care și un tânăr de 28 de ani, Siddarta Jonathan Grasse; Anne Eleen Berger (22 de ani) și Charlotte Nima Frommherz, de doar un an.

Printre victime se numără și un italian, șoferul autobuzului, Alberto Rizzotto, în vârstă de 40 de ani, din Treviso, o croată, Antonela Perkovic (25 de ani), doi portughezi: Maria Fernanda Arnaud Maciel (56 de ani), și Gualter Augusto Carvalhido Maio (54 de ani) și o sud-africană Annette Pearly Arendse (58 de ani).

Ce spune MAE despre familia de români

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri seară că patru cetăţeni români se află printre victimele accidentului din Italia: „Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”. MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

„Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, mai spune MAE.

Reamintim că accidentul a avut loc marţi seara, cu puţin timp înainte de ora locală 20,00 (21,00, ora României), pe o şosea dreaptă şi în mod normal foarte circulată care leagă districtul Mestre de centrul istoric al Veneţiei. Autobuzul era unul electric, intrat în uz de numai un an. Transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia. Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact.

Citit 752 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.