Protest spontan al medicilor din ambulatorii

Protest spontan al medicilor din ambulatorii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un protest spontan al medicilor din ambulatoriile de specialitate a avut loc, joi, în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), aceştia fiind nemulţumiţi de menţinerea aceleiaşi valori de 4,5 lei a punctului pe serviciu medical în noile contracte care vor intra in vigoare după 1 iulie, potrivit Agerpres.

"Bugetul alocat ambulatoriului este mult prea mic. Punctul este o formă de cuantificare. Dacă autorităţile vorbesc despre ambulatoriu de spital şi de investiţii în ambulatoriile de spital, acelea reprezintă sub 20% din activitatea de ambulatoriu, dar dacă vorbesc despre pacienţii care fac investigaţii, consulturi cu bilet de trimitere se referă la cei care vin la noi, medicii cu cabinete medicale individuale, cu practică individuală, identic cu medicii de familie. Noi suntem afectaţi", a afirmat preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu.

"Se apropie 1 iulie, când expiră actele adiţionale şi ar trebui semnate cele noi. Pentru ambulatoriu, menţinerea la 4,5 lei a punctului nu înseamnă o victorie, ci o înfrângere, pentru că, în termeni reali, finanţarea scade. Ideal ar trebui o dublare. Practic, dacă ne gândim la ce se poate, este nevoie de la 1 iulie de o majorare cu 50% şi de la 1 ianuarie - dublare", a adăugat Alexandrescu.

Potrivit acestuia, subfinanţarea va conduce la "un nou mare exod" al medicilor, preponderent al celor din ambulatoriile de specialitate.

Citit 366 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2024 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.