Paul al României ar putea fi extrădat

Paul al României ar putea fi extrădat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O instanță din Malta a decis predarea fugarului Paul-Philippe al României, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influență și complicitate, ca urmare a participării sale la un cartel pentru a recupera proprietăți pe care le revendica în țară în calitate de moștenitor al familiei regale. Hotărârea instanței din Malta, unde Paul de România este în prezent încarcerat, nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Paul-Philippe al României a fost arestat pe 28 aprilie în Malta, în baza unui mandat european de arestare emis de justiția română în decembrie 2020.

Ministerul Justiției precizează că, până la jumătatea lunii iunie, au fost aduși în țară 383 de fugari. Clasamentul țărilor din care au fost aduși cei mai mulți este condus de Marea Britanie, urmată de Germania și Italia. De asemenea, Ministerul Justiției amintește că din 7 iunie este în vigoare "Legea fugarul plătește", prin care toți fugarii vor fi obligați să suporte costurile aducerii lor în țară.

Citit 454 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2024 15:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro