Judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor, amânată pentru 3 martie

Judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor, amânată pentru 3 martie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instanţa Tribunalului Bucureşti care judecă cererea lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor primite prin cele două condamnări definitive a constatat luni, la primul termen de judecată, că instanţa supremă nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian", prin care l-a condamnat pe fostul premier la patru ani de închisoare cu executare.

De asemenea, instanţa, după ce a stabilit că este competentă să soluţioneze acest caz, a arătat că nu poate continua procesul până nu primeşte motivarea deciziei dispuse de instanţa supremă în dosarul "Zambaccian". Astfel, instanţa a arătat că va trimite o adresă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a verifica dacă a fost redactat documentul şi a stabilit ca procesul să se reia în 3 martie.

Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut instanţei ca de la ICCJ să fie adus întregul dosar "Zambaccian", solicitarea fiind admisă.

Adrian Năstase le-a cerut judecătorilor să solicite instanţei supreme redactarea în decurs de 30 de zile a deciziei de condamnare din dosarul "Zambaccian".

La ieşirea din sala de judecată, Andrei Năstase, fiul cel mare al lui Adrian Năstase, a spus că tatăl său se simte bine şi că în continuare studiază împreună cu el viitoarele acţiuni pe care le va face.

Citit 563 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.