Vaccinarea contra gripei se poate încheia/ Cele 400.000 doze de la Cantacuzino rămân de rezervă

Vaccinarea contra gripei se poate încheia/ Cele 400.000 doze de la Cantacuzino rămân de rezervă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania de vaccinare sezonieră 2013 - 2014 poate fi încheiată, dată fiind circulaţia redusă a virusului, iar cele 400.000 de doze de vaccin produse la Institutul Cantacuzino vor rămâne în stocul de rezervă, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Anunţul a fost făcut la videoconferinţa cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică (DSP) şi managerii de spitale, susţinută joi de ministrul Sănătăţii.

Totodată, recomandarea Comitetului Naţional de Vaccinologie a fost epuizarea stocurilor existente în acest moment în teritoriu, la DSP-uri şi în cabinetele medicilor de familie, cantitate care acoperă nevoia de vaccinare pentru întregul sezon, după care campania de vaccinare poate fi declarată încheiată, a mai spus ministrul.

Din datele furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, care monitorizează situaţia cazurilor de îmbolnăviri cu virus gripal, în data de 4 februarie erau înregistrate la nivel naţional 23 de cazuri de gripă confirmate, faţă de 67 de cazuri de gripă înregistrate în aceeaşi perioadă din sezonul 2012 - 2013, a arătat ministrul.

 

Citit 653 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.