Contract estimat la peste 1 miliard de euro pentru modernizarea a 80 km de cale ferată

Contract estimat la peste 1 miliard de euro pentru modernizarea a 80 km de cale ferată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CFR aşteaptă până la 10 aprilie oferte pentru lucrări de modernizare a 80,8 kilometri de cale ferată în judeţul Arad, proiectul fiind împărţit în două loturi, cu o valoare totală estimată la 4,71 miliarde lei (1,04 miliarde euro), cu TVA. Lucrările sunt incluse în proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria (componentă a Coridorului IV Pan - European), finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Transport.

Primul lot, cu o valoare estimată la 1,77 miliarde lei, fără TVA, vizează modernizarea a 44,7 kilometri. În cazul celui de-al doilea lot, vor fi reabilitaţi 32,1 kilometri de cale ferată, iar lucrările sunt estimate la 2,02 miliarde lei, fără TVA.

Contractele vor fi atribuite prin licitaţie restrânsă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul de finalizare va fi de 5 ani de la data adjudecării.

CFR a lansat recent şi procedurile pentru reabilitarea a 60 km de cale ferată, în judeţul Hunedoara, proiectul estimat la 1,2 miliarde euro, cu TVA, fiind tot parte a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria.

Citit 797 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2014 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.