Ministrul Muncii Rovana Plumb: Vrem să motivăm bugetarii prin acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă

Ministrul Muncii Rovana Plumb: Vrem să motivăm bugetarii prin acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat, duminică seară, că se doreşte motivarea personalului bugetar să furnizeze servicii de calitate şi, în acest sens, s-a propus acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă. "În sistemul public trebuie să existe într-adevăr o motivare a angajaţilor, în aşa fel încât să putem să-i cointeresăm să furnizeze servicii publice de calitate. Se lucrează la acest lucru, de exemplu s-a propus să se dea două salarii brute pe timpul unui an ca un premiu de excelenţă, tocmai pentru a cointeresa salariaţii", a spus aceasta.

Ministrul Muncii a mai spus că Legea privind sistemul unitar de salarizare în sistemul public trebuie să sufere unele modificări pentru că există "discrepanţe". "Cadrele medicale cu postliceal au salarizarea mai mare decat cadrele medicale cu studii universitare, ceea ce răstoarnă sistemul de valori", a exemplificat Plumb.

Citit 1066 ori Ultima modificare Luni, 10 Martie 2014 10:36

2 comentarii

 • postat de Tepes
  Luni, 10 Martie 2014 21:18
  5.13.166.***
  Vor lua spaga in continuare.
  1
  1
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 10 Martie 2014 15:26
  79.116.101.***
  Ponta: Revenirea TVA la 19% este sustenabilă doar cu un ritm de creştere PIB de peste 3%. Aş opta pentru reducerea TVA la fructe-legume decât la carne

  Revenirea taxei pe valoarea adăugată la nivelul de 19% este sustenabilă dacă România va continua să înregistreze aceeaşi creştere economică de anul trecut, de peste 3%, a declarat premierul Victor Ponta.

  "Dacă avem un ritm de creştere, aşa cum am avut în 2013, de 3,5%, este sustenabilă ", a spus Ponta la România TV.

  Întrebat ce şanse sunt să mai fie atins acest nivel de creştere economică, premierul a amintit că pentru acest an este estimat un nivel de "2 virgulă", dar că pentru anul trecut a fost prognozat un avans PIB de 1,6%, mult sub rezultatul final, adăugând: "Să dea Dumnezeu să se întâmple la fel şi anul ăsta, să ajungem undeva spre 3".

  O cotă redusă de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar şi revenirea la TVA de 19% în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt unele dintre prevederile din noul program al Guvernului.

  TVA a fost majorată de Guvern, în vara anului 2010, de la 19% la 24%.

  Ponta: Aş opta pentru reducerea TVA la fructe-legume decât la carne, dar poate le facem împreună

  "Din punctul meu de vedere, trebuie să mergem, atât cât se poate, tot spre zone ţintite (...) Eu aş vrea la fructe şi legume, pentru că acolo avem iarăşi o evaziune uriaşă şi o competiţie neloială între producătorii locali şi fructele-legumele care se aduc din afara Uniunii Europene sau cele din UE unde avem evaziune la taxele intracomunitare", a spus Ponta la România TV.

  El a adăugat că este şi o variantă în care TVA să fie redusă la 9% atât pentru carne, cât şi pentru fructe-legume, dacă va fi posibil.

  "Haideţi să încercăm să vedem, poate le putem face împreună", a spus Ponta, întrebat dacă asta înseamnă că fructele-legumele se află înaintea produselor din carne în ceea ce priveşte reducerea TVA.

  El a precizat însă că sunt aşteptate cifrele pe primul semestru privind încasările din TVA la pâine.

  O cotă redusă de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar şi revenirea la TVA de 19% în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt unele dintre prevederile din noul program al Guvernului.

  La finele lunii decembrie, premierul Ponta declara că o eventuală reducere a taxei pe valoarea adăugată la alte produse decât pâinea va fi analizată doar după 1 iulie.

  Cu două luni înaintea acesei declaraţii, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma că TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, şi în sectorul cărnii în anul 2014, iar ulterior vor fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe şi lapte.

  El a precizat că măsura reducerii TVA de la 24% la 9% va fi luată după evaluarea efectului reducerii TVA la pâine.

  La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.