Veşti proaste pentru hoţii de fier vechi: S-a interzis achiziţionarea unor elemente metalice

Veşti proaste pentru hoţii de fier vechi: S-a interzis achiziţionarea unor elemente metalice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor a decis, marţi, interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor utilizate în activitatea feroviară, rutieră, maritimă, aeriană, şi în alte sectoare în care lipsa acestora poate produce accidente cu victime. Deputaţii au adoptat, în acest sens, cu 324 de voturi "pentru", 19 voturi "împotrivă" şi 8 abţineri, un proiect de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari din toate grupurile.

Deputatul PDL Gheorghe Udrişte, unul dintre iniţiatori, a spus că acest proiect a fost iniţiat ca urmare a numărului mare de sustrageri de elemente feroviare care afectează activitatea feroviară, fiind introduse şi prevederi legate de activitatea maritimă, rutieră, transport cu metroul, care au dus la prejudicii economice şi accidente cu victime omeneşti.

"Proiectul interzice achiziţionarea de metale feroase sau neferoase de la persoane fizice şi mărirea limitelor maxime ale amenzilor în aceste cazuri", a spus Udrişte. "Proiectul previne actele de furt calificat plecând de la ideea că, dacă nu poţi valorifica, nu vei fura", a adăugat acesta.

Deputatul PSD Iulian Iancu a precizat că infracţiunile de acest tip au ajuns la un nivel foarte mare, acestea ridicându-se la 134 milioane de euro şi 90 de mii de persoane implicate, în timp ce deputatul Ion Diniţă a arătat că, astfel, vor fi pedepsiţi şi cei care fură şi cei care achiziţionează.

Citit 1779 ori Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.