UPDATE/ Elveţia INTERZICE importul de PORCI din România >> Se întâmplă şi la case mai mari...

UPDATE/ Elveţia INTERZICE importul de PORCI din România >> Se întâmplă şi la case mai mari...
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elveţienii au greşit

Autorităţile din Elveţia au făcut o eroare atunci când au interzis importurile de porci din România, precizează autorităţile române, citate de europafm.ro.

După anunţul de săptămâna aceasta al Elveţiei prin care anunţa că interzice importul de porci din mai multe ţări, măsura afectând şi România, Ministerul român al Agriculturii a cerut clarificării şi a aflat că autorităţile elveţiene au confundat pesta porcină africană recent detectată în Polonia şi Lituania, cu pesta porcină. De aici a rezultat că s-ar interzice importul de carne de porc şi produse din porc şi din România.

În urma clarificării situaţiei, autorităţile elveţiene au retras comunicatul privind interdicţia importurilor din România.


Elveţia va interzice, începând de miercuri, importul de porci vii şi orice fel de carne de porc provenind din mai multe ţări europene unde au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană.

Importurile din Bulgaria şi România sunt vizate, precum şi cele din anumite regiuni din Croaţia şi Letonia, au precizat autorităţile sanitare elveţiene, citate de AFP.

Interdicţia se referă la porci şi mistreţi, precum şi la carnea care provine de la aceste animale, dar şi la ovule, embrioni şi material seminal.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa subsahariană, şi-a făcut apariţia în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia. După descoperirea, luna trecută, a unor mistreţi morţi, dintre care mulţi atinşi de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a mistreţilor.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând numai mistreţi, în zonele limitrofe Belarusului.

Citit 1350 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.