La frontieră, cu permis de conducere fals

La frontieră, cu permis de conducere fals
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit, din  nou, o persoană care solicita să iasă din țară, având  un permis de conducere  polonez, care s-a dovedit a fi fals.

Bărbatul, șofer al unui autoturism, l-a prezentat la controlul de frontieră oamenilor legii, solicitându-le acestora să îi întocmească actele necesare pentru a putea ieși din țară. Așadar, la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetățenie, bulgărească și moldovenească, de 47 de ani.

Acesta a prezentat la control, un permis de conducere, pentru categoriile B, B1, C și C1, cu fotografia și datele sale de identitate, având caracteristici specifice celor eliberate de către autoritățile din Polonia. Deoarece oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care aceștia au stabilit faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. „Bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere polonez, prin intermediul unei școli de șoferi din Polonia, plătind pentru acesta suma de 350 de Euro. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun”, a explicat comisar Sorin Ene, purtătorul de cuvânt al SNPF Galați.

Citit 2680 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2024 15:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.