"Domnul Kolpert", în premieră la Teatrul Dramatic

"Domnul Kolpert", în premieră la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă, pe 17 și 18 noiembrie 2023, de la ora 19.00, în premieră, spectacolul "Domnul Kolpert", de David Gieselmann, în regia lui Cătălin Vasiliu. Produs în perioada septembrie - noiembrie 2023, spectacolul are avanpremiera vineri, 17 noiembrie, și premiera sâmbătă, 18 noiembrie.

"Domnul Kolpert", text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000, de la ”Royal Court Theatre” din Londra, a fost tradus și montat în peste 25 de țări, iar David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgia germană. Textul împletește iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi. Sentimente precum umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate se întâlnesc în spectacolul "Domnul Kolpert", una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane.

"Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani, dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând în practică un fel de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?", se întreabă regizorul Cătălin Vasiliu.

Din distribuție fac parte: Carmen Albu, Cristian Gheorghe, Flavia Călin, Vlad Volf, Răzvan Clopoțel, Ionuț Moldoveanu. Scenografia îi aparține lui Daniel Divrician, iar muzica poartă semnătura lui Costas Ivanov. "Domnul Kolpert" este o comedie neagră nerecomandată spectatorilor sub 16 ani.

Citit 987 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.