Două concerte simfonice şi o comedie la "Leonard"

Două concerte simfonice şi o comedie la "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O agendă încărcată în acest weekend la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", cu două concerte simfonice şi o comedie muzicală cu mare succes la public. 

Vineri, 23 februarie, de la ora 18,30, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" vă așteaptă la un eveniment muzical de excepție ce marchează împlinirea a 30 de ani de înfrățire între orașul Galați și orașul Pessac (Franța). Cu această ocazie, orchestra Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” și orchestra L'Ecole de Musique de Verthamon Haut-Brion (Pessac) vor susține un concert simfonic, sub bagheta dirijorilor Jean-Marie Juan și Sorin Oancea. În program puteți asculta lucrări de: Theodor Rogalski, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Jean Sibelius, Gabriel Fauré, Vincent d'Indy și Arturo Márquez.  Intrarea este gratuită.

"Cântecul inimilor" - de Dragobete

În seara de Dragobete, sâmbătă, 24 februarie 2024, de la ora 18,30, când inimile bat în unison sub vraja iubirii și a artei, sunetele măiestre ale muzicii clasice vor împleti destine într-un recital cameral de excepție - "Cântecul inimilor". Într-o atmosferă intimă și plină de reverberații romantice - Ludmila Calalb (pian), Iustina Munteanu (voce), Tereza Gânju și Daniel Mehedinți (violoncel), alături de Marian Păduraru (contrabas) - vă vor oferi o seară de neuitat. Fiecare notă va fi o declarație de dragoste pentru muzică, iar fiecare interpretare va fi un dans al inimilor, aducând în fața publicului lucrări inedite din penelul unor mari compozitori precum Tomaso Albinoni, Georg Friedrich Händel, Auguste Panseron, Giovanni Bottesini, Camille Saint-Saëns, Gabriel Fauré, Léon Boëllmann, Dmitri Șostakovici și Leonard Bernstein. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta teatrului sau online, accesând link-ul: https://www.blt.ro/cantecul-inimilor.html Pentru informații suplimentare, sunaţi la  numerele de telefon: 0236 465 599 / 0753 312 308 (bilete) / 0236 418 912 (secretariat).

"Săracu' Gică" - din nou cu casa închisă

Duminică, 25 februarie, de la ora 18,30, se va juca din nou cu casa închisă spectacolul "Săracu' Gică". Această producție remarcabilă, pusă în scenă pentru prima dată pe 20 aprilie 1996, în regia marelui actor Gheorghe V. Gheorghe, a scris istorie și a rămas în inimile spectatorilor timp de peste 20 de ani. Acum, echipa Teatrului "Nae Leonard", sub îndrumarea regizorului Cristian Gheorghe, fiul lui Gheorghe V. Gheorghe, îi aduce un omagiu legendarului actor gălățean, printr-un spectacol ce reîmprospătează magia clasicului, păstrând bucuria și comicul de situații caracteristice acestei povești. Noul "Săracu' Gică" vă propune o atmosferă plină de haz, în care fiecare întorsătură de situație și fiecare replică amuzantă contribuie la realizarea unei reprezentaţii memorabile.

Citit 1439 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2024 08:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.