De ce are nevoie un animal de companie pentru a fi fericit: 5 sfaturi pentru stăpâni

De ce are nevoie un animal de companie pentru a fi fericit: 5 sfaturi pentru stăpâni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Animalele de companie își arată constant dragostea și afecțiunea și ne fac oricând ziua mai frumoasă. În schimb, ceea ce putem face este să ne asigurăm că le oferim cea mai bună îngrijire și că le facem fericite. Cu toții vrem să ne fie alături cât mai mult timp și să simtă că sunt iubite, iar acest lucru depinde în mare măsură de noi. Am pregătit câteva sfaturi prețioase pentru orice stăpân de căței și pisici, sfaturi de care ar trebui să țină cont pentru a se apropia mai mult de animăluțul său și pentru a-l menține pe acesta vioi și bucuros.

1. Oferă-i hrană de cea mai bună calitate

Regula de bază în îngrijirea oricărui animal de companie este alegerea cu grijă a hranei. Există sortimente diferite în funcție de vârstă și anumite nevoi specifice, care susțin o dezvoltare sănătoasă și oferă protecție împotriva anumitor afecțiuni. Discută cu medicul veterinar despre ce fel de dietă ar trebui să adopte animalul tău. Poți alege hrană uscată, hrană umedă sau o combinație dintre cele două.

Nu uita să verifici cu atenție ingredientele pe care le conține hrana pe care o alegi, mai ales dacă animalul tău are de-a face cu anumite alergii. De exemplu, hrana potrivită ar trebui să aibă un conținut ridicat de proteine și cât mai puține cereale, deoarece acestea din urmă pot favoriza creșterea în greutate.

2. Scoate-l la plimbări sau asigură-i un spațiu unde poate alerga în voie

Mișcarea este extrem de sănătoasă pentru animalele de companie nu doar pentru că le ajută să își consume energia, ci și pentru a-și păstra o greutate optimă. Stabilește un program de plimbări pentru câinele tău, dar ține cont și de vârstă și de starea sa fizică. De exemplu, cățeii în creștere nu trebuie să fie la fel de activi ca cei adulți, în timp ce câinii seniori pot avea probleme articulare și au nevoie să fie menajați de la prea mult efort.

În cazul pisicilor, mișcarea este la fel de importantă. De aceea, ar trebui să te asiguri că acestea au spațiu în care să poată alerga și să se joace, astfel încât să nu aibă de-a face cu probleme precum obezitatea. Poți cumpăra și câteva jucării sau ansambluri de joacă pentru a le stimula.

3. Petrece-ți cât mai mult timp alături de el

Animalele de companie au nevoie de atenție, așa că ar trebui să le dedici puțin din timpul tău și să le arăți că le iubești. Oferă-le din plin mângâieri și vorbește-le pe un ton cât mai liniștit și, astfel, ele vor căpăta încredere în tine și îți vor arăta, la rândul lor, afecțiune. Joaca este o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate cu animalul tău de companie și vă ajută să creați o relație cu adevărat specială.

4. Du-l periodic la veterinar pentru controale și vaccinuri

Controlul periodic la medicul veterinar este esențial pentru menținerea stării de sănătate a animalelor de companie. Este foarte important ca aceștia să realizeze vaccinurile obligatorii, pentru a preveni o serie de boli, dar și să fie deparazitați intern și extern în mod regulat. De asemenea, în timpul vizitelor, medicul se poate asigura că starea lor este una bună și poate depista din timp eventuale probleme. Este bine să alegi un cabinet cu laborator de analize veterinare, pentru a putea verifica anumite suspiciuni și a putea plasa rapid un diagnostic.

5. Găsește activități care să îl țină antrenat și să îl stimuleze mental

Atunci când nu îi poți oferi animăluțului tău toate atenția cuvenită sau pentru a-l ține ocupat în lipsa ta, poți apela la diferite activități care să îl stimuleze și să îl distreze. Cumpără-i acestuia jucării sau puzzle-uri de genul acelora în care poți ascunde mâncare, care vor fi grozave pentru dezvoltarea sa cognitivă.

O activitate grozavă este și aceea de dresaj sau de învățare a trucurilor, în special pentru căței. Dacă animalul tău este sociabil, îl poți scoate în parc sau îl poți duce în vizită la alte animale. Și aceasta este o activitate care îl poate ajuta să se dezvolte și să rămână fericit.

Animalele de companie joacă un rol foarte important în bunăstarea noastră mentală și, în egală măsură, și noi contribuim la fericirea lor. Oferă-le copiilor tăi blănoși cea mai bună îngrijire și ține cont de toate sfaturile noastre pentru a-i face să se simtă cât mai bine alături de tine.

(P)

Citit 615 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 15:53