Cine şi unde poate solicita TICHETE SOCIALE pentru PAȘTE

Cine şi unde poate solicita TICHETE SOCIALE pentru PAȘTE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că primeşte cereri pentru tichetele sociale de Paşte. Aceste ajutoare de urgenţă sunt menite să le facă gălăţenilor nevoiaşi masa de sărbători mai bogată.

Potrivit legii, primii care pot solicita tichete sociale sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare. De asemenea, pot cere tichete familiile cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ, dar şi familiile monoparentale cu doi sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ. De tichete pot beneficia şi familiile care se confruntă cu probleme grave de sănătate ale membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar reprezintă cazuri sociale, precum şi persoanele adulte cu handicap de gradele I, II şi III. Tichete se pot acorda şi în alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma unei anchete sociale.

Condiţii obligatorii

Solicitanţii acestui ajutor trebuie să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere (obligaţie legală de întreţinere, contract de întreţinere sau de habitaţie viageră etc.), iar venitul net să fie sub 700 de lei pe lună pe membru de familie. De asemenea, solicitanţii nu trebuie să deţină în proprietate: o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi, precum şi autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, iar spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe, prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinţei.

Dosarul trebuie să cuprindă cerere tip, actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei, acte care dovedesc situaţia materială a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/ indemnizaţie/ alocaţie/ venit minim garantat/ adeverinţă salariu/ alte acte doveditoare ale venitului realizat) şi acte medicale actualizate, din care să rezulte starea de sănătate precară, dacă este cazul (adeverinţă de la medicul specialist, certificat de încadrare într-o categorie de handicap, bilet de ieşire din spital).

Unde se depun cererile

Primăria a stabilit mai multe puncte de colectare a cererilor, în funcţie de adresa solicitanţilor. Gălăţenii care locuiesc în Centru, Port, Zona Gării, Piaţa Centrală şi Valea Oraşului vor depune dosarele la Serviciul Public de Asistenţă Socială din strada Fraternităţii nr.1.

Cetăţenii din Mazepa I şi II, Ţiglina I, II şi III, Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, cartier Fileşti, Micro 40, 39A, 39B şi 39C vor merge la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” de pe strada Saturn.

Gălăţenii care au domiciliul în Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, cartier Barboşi, Centură şi cartier Dimitrie Cantemir vor merge cu cererile la Asociaţia Filantropică Sf. Antonie cel Mare, pe bulevardul Dunărea nr. 70.

Programul de lucru cu publicul în aceste centre este zilnic, de luni până joi, între orele 8,30 şi 15,00, şi vineri, între orele 8,30 şi 12,00. Data limită de depunere a solicitărilor este 15 aprilie.

Citit 4328 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2016 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.