Ziua hispanităţii, în muzică şi imagini, la Centrul Cultural Nicăpetre din Brăila
Foto: Foto: Raluca Polea

Ziua hispanităţii, în muzică şi imagini, la Centrul Cultural Nicăpetre din Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi în Galaţi, şi în Brăila există suficienţi oameni care şi-ar dori o relaţie mai strânsă între oraşele noastre, aflate atât de aproape unul de celălalt. Cu toate că reacţia autorităţilor în acest sens nu este mereu încurajatoare, cred că, până la urmă, vor înţelege şi cei care ne conduc faptul că ne va fi mai uşor să reuşim împreună, decât separat. Acesta este şi motivul pentru care am răspuns, vineri, unei invitaţii din partea Muzeului Brăilei, care a organizat, împreună cu Consiliul Judeţean Brăila, o manifestare aparte la Centrul Cultural Nicăpetre din Brăila. "Dia de la Hispanidad" s-a dorit o ocazie pentru public de a afla mai multe despre Spania, atât din punct de vedere cultural, cât şi turistic. Iar organizatorii s-au întrecut pe ei în această direcţie: de la expoziţia de fotografie a artistei plastice Raluca Polea , "Andaluzia prin obiectiv", la proiecţia foto "Spania transatlantică " a Ralucăi Pascu, trecând prin prezentarea frumuseţilor Spaniei realizată de Ioan Maliş, publicul a putut să vadă câte ceva din ceea ce are Spania de oferit. Şi pentru că ochii văd mai bine dacă sunt ajutaţi de factorul emotiv, n-a fost uitată nici muzica, o parte atât de importantă a vieţii spaniolilor: invitaţii s-au bucurat de un miniconcert de chitară susţinut de Cosmin Cernat, dar şi de contribuţia elevilor Liceului de Artă "Hariclea Darclee" din localitate, în frunte cu Mădălin Nedelcu, Cristina Mototolea şi Cristian Cazan. Modul perfect de a încheia o seară frumoasă, petrecută în spaţiul generos al Centrului Cultural Nicăpetre.

Mai multe informaţii despre evenimentele organizate de Muzeul Brăilei găsiţi pe http://www.muzeulbrailei.ro/index.php şi http://centrunicapetre.wordpress.com/.

Citit 5301 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 13:34

3 comentarii

 • postat de Anca Spânu
  Marți, 16 Octombrie 2012 13:07
  @ Gabriel - nimeni nu preaslăveşte culturile străine, dar este important pentru noi să le cunoaştem, să le înţelegem şi, de ce nu, să le putem astfel compara cu a noastră. Poate că spaniolii care lucrează în muzee fac şi ei asta sau poate că, auzind că noi o facem, le va veni ideea. Evident, România are şi ea foarte multe de oferit lumii, e treaba noastră să o facem cunoscută. Dar simplul fapt că vrem să aflăm şi despre cultura altor ţări nu ne face să fim noi mai puţin patrioţi.
  @ M. Stoica - Plăcerea a fost de partea mea :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabriel
  Marți, 16 Octombrie 2012 09:22
  Cand vor face asa ceva si Spanilolii despre Romania ? A nu se interpreta ca o xenofobie, dar prea mult slavim culturile straine si prea usor o categorisim si o uitam pe a noastra. Readuceti in atentia publicului si valorile Romanesti, prea multi si prea usor ingroapa cultura romaneasca preaslavind culturi straine .
  0
  0
  Raportează
 • postat de m. stoica
  Luni, 15 Octombrie 2012 14:35
  Multumim frumos pentru prezentare, Anca Spânu!
  Am apreciat ca v-ati facut timp sa petreceti cu noi o seara speciala.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.