POEZIA unei gălăţence, printre CELE MAI FRUMOASE poeme de dragoste din lume
Foto: Sursa foto: webphoto.ro

POEZIA unei gălăţence, printre CELE MAI FRUMOASE poeme de dragoste din lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două poezii româneşti au fost incluse în cele mai frumoase 50 de poeme de dragoste din lume. Chiar dacă în România sunt mult prea puţin cunoscute şi apreciate, două poete au primit de curând aprecierea internaţională. Este vorba despre Nina Cassian şi Doina Ioanid, a relatat Yahoo!News. Două poezii ale celor două au fost incluse într-un top internaţional al celor mai frumoase 50 de poeme de dragoste din ultimii 50 de ani.

Specialiştii în poezie de la Southbank Centre din Londra au avut dificila misiune de a selecta opere scrise în ultimii 50 de ani, iar scriitorii au fost aleşi din 30 de ţări, de la Sfânta Lucia şi până la Kurdistanul irakian.

Astfel, „Lady of Miracles/ Donna miraculata", de Nina Cassian, şi „The Yellow Dog/ Câinele galben", de Doina Ioanid, se numără printre cele mai frumoase 50 de poezii de dragoste din ultimii 50 de ani.

Doina Ioanid

Poezia „Donna miraculata" a Ninei Cassian a apărut acum 45 de ani, în volumul „Amitus”: „De când m-ai părăsit mă fac tot mai frumoasă / ca hoitul luminând în întuneric. / Nu mi se mai observă fragila mea carcasă, / nici ochiul devenit mai fix şi sferic, // nici zdreanţa mâinilor pe obiecte, / nici mersul, inutil desfigurat de jind, / - ci doar cruzimea ta pe tâmplele-mi perfecte, / ca nimbul putregaiului sclipind".

Nina Cassian, născută pe 27 noiembrie 1924 la Galaţi , s-a stins din viaţă anul acesta, la 89 de ani.

Citit 2454 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iulie 2014 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.