Atac armat soldat cu morţi, la un supermarket din Virginia

Atac armat soldat cu morţi, la un supermarket din Virginia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un bărbat înarmat a ucis mai multe persoane într-un supermarket Walmart, marţi seara, la Chesapeake, oraş din statul american Virginia, au anunţat autorităţile locale, care au precizat că printre morţi se numără şi atacatorul, informează AFP şi EFE, preluate de Agerpres. "Poliţia din Chesapeake confirmă un incident cauzat de un atacator înarmat, cu decese, la Walmart. Atacatorul a decedat", a anunţat primăria oraşului Chesapeake. Potrivit postului de televiziune Wavy, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că ar fi sub 10 morţi.

Poliţia a fost alertată la ora locală 22:12 (03:12 GMT), când supermarketul Walmart era încă deschis. Circa 40 de ambulanţe s-au deplasat la faţa locului şi a fost desfăşurată o amplă operaţiune a poliţiei. "Am găsit mai multe victime şi mai mulţi răniţi", a declarat pentru presă Leo Kosinski, ofiţer de poliţie din Chesapeake, precizând că echipele de intervenţie au intrat în magazin "imediat" cum au ajuns la faţa locului, după apelul de urgenţă. "Credem că este vorba de un singur atacator şi că acesta este mort", a adăugat el.

Chesapeake, aflat în sud-estul statului Virginia, este un oraş cu circa 250.000 de locuitori.

Atacul a avut loc cu 48 de ore înainte de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day) şi survine după un atac cu armă de foc într-un club de noapte frecventat de comunitatea LGBTQ în Colorado Springs, la sfârşitul săptămânii trecute. SUA sunt cu regularitate scena unor atacuri sângeroase în masă şi altor violenţe cu arme de foc, însă problema privind controlul armelor rămâne sensibilă politic, iar Congresul este reticent în a înăspri legislaţia în domeniu.

Citit 754 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2022 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.