Un magnat rus vrea să cumpere aeroportul Frankfurt-Hahn

Un magnat rus vrea să cumpere aeroportul Frankfurt-Hahn
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Oferta unui investitor rus de a cumpăra aeroportul regional german Frankfurt-Hahn a stârnit opoziția autorităților locale, care au cerut guvernului german să rezolve problema, potrivit AFP, informează Hotnews.

Regiunea Hesse, acționar minoritar al aeroportului care și-a cerut falimentul în 2021, „este extrem de critică față de posibila vânzare a aeroportului Hahn unui investitor rus”, a declarat marți pentru AFP ministrul de Finanțe al landului. „Cerem guvernului federal să exploreze toate opțiunile pentru a împiedica această vânzare”, a adăugat acesta.

În cadrul unei întâlniri a creditorilor aeroportului, care a avut loc marți, contractul nu a fost atribuit, decizia fiind amânată, a declarat reporterilor administratorul Jan Markus Plathner. Cel puțin două oferte sunt pe masă pentru achiziționarea platformei, dedicate în principal zborurilor low-cost și aflate în dificultate de la pandemia de COVID-19. Dincolo de orice considerente „politice”, aceștia sunt „doi investitori buni”, potrivit lui Plathner.

Candidații sunt grupul imobiliar german Richter și compania „NR Holding”, care deține circuitul de curse Nürburgring din apropiere și al cărei acționar este omul de afaceri rus Viktor Kharitonin. Acest miliardar este patronul laboratorului farmaceutic Pharmstandard, producător al vaccinului rusesc Sputnik împotriva COVID-19. El nu a fost inclus pe lista personalităților care fac obiectul sancțiunilor UE ca răspuns la invazia din Ucraina.

Aeroportul a fost deschis în 1993 pe o fostă bază americană și a fost cumpărat în 2017 de grupul chinez HNA. În 2022, aeroportul a înregistrat aproximativ 1,3 milioane de pasageri.

Citit 378 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 16:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.