Amsterdam schimbă regulile în Cartierul Roșu

Amsterdam schimbă regulile în Cartierul Roșu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În curând va fi ilegal să fumezi canabis pe străzile Cartierului Roșu din Amsterdam, conform noilor reglementări prezentate de municipalitate. Lucrătorii din industria sexului vor trebui, de asemenea, să își închidă localurile la ora 3 dimineața, relatează Mediafax.

Legile vor intra în vigoare de la jumătatea lunii mai și au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii care se plâng de mult timp de tulburările cauzate de turiști. Lucrătorii din industria sexului vor trebui, de asemenea, să își închidă localurile la ora 3 dimineața, relatează BBC. Presa locală a relatat că aproape toți consilierii au susținut setul de măsuri menit să reducă deranjul pentru rezidenți.

Restaurantele și barurile vor trebui să se închidă până la ora 2 dimineața în zilele de vineri și sâmbătă și niciun vizitator nou nu va mai avea voie să intre în cartierul vechi al orașului după ora 1 dimineața.

În prezent, vânzarea de alcool din magazinele de băuturi alcoolice și cafenelele din Cartierul Roșu este ilegală de joi până duminică după ora 16,00. Acum, consiliul le va cere vânzătorilor să elimine complet alcoolul din vitrine în acest interval de timp sau să îl ascundă de ochii publicului.

Capitala olandeză este cunoscută pentru cafenelele sale cu canabis și atrage milioane de turiști pe an. Dar localnicii s-au plâns că acestea atrag traficanți și că abuzul de droguri și alcool duce la creșterea ratei criminalității.

Citit 763 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 19:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.