Donald Trump, la un pas de punerea sub acuzare

Donald Trump, la un pas de punerea sub acuzare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Donald Trump ar putea fi pus sub acuzare la New York săptămâna viitoare pentru că ar fi încălcat legea privind finanțarea campaniei electorale din 2016 prin plata a 130.000 de dolari pentru a obține tăcerea starului porno Stormy Daniels, la aproape 7 ani de la faptă, relatează Reuters. Dar orice proces al fostului președinte american nu ar începe mai devreme de anul viitor, iar experții în drept au spus că ar putea coincide cu ultimele luni ale campaniei prezidențiale din 2024, în timp ce Trump caută să obțină un al doilea mandat la Casa Albă.

Într-o postare de sâmbătă pe rețeaua de socializare, Trump a spus că se așteaptă să fie reținut marți și a făcut apel la susținătorii săi să protesteze, deși un purtător de cuvânt a spus ulterior că Trump nu a fost informat cu privire la o posibilă reținere a sa. Dacă ar fi acuzat, Trump ar deveni primul fost președinte al SUA care va fi urmărit penal.

Dosarul din New York este unul dintre cele câteva axate pe Trump, care se confruntă inclusiv cu o anchetă privind ingerința în alegerile din Georgia, plus o serie de acuzații federale cu privire la rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii săi care încercau să-i anuleze înfrângerea.

Pe termen scurt, orice acuzare i-ar cere lui Trump să se deplaseze la biroul procurorului din centrul orașului New York pentru a se preda. Ar fi amprentat și fotografiat și va fi prezentat pentru punere sub acuzare în instanță. Probabil că va fi eliberat pe cauțiune și i s-ar permite să se întoarcă acasă, au spus experții.

Citit 698 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.