Danemarca se pregătește să interzică arderea Coranului

Danemarca se pregătește să interzică arderea Coranului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul danez a anunțat vineri că propune o lege care să facă ilegală arderea de copii ale Coranului în locuri publice, ca parte a efortului acestei țări nordice de a diminua tensiunile tot mai mari pe relația cu mai multe țări musulmane, transmite Reuters..

„Guvernul va propune o legislație care să interzică manipularea necorespunzătoare a obiectelor cu semnificație religioasă esențială pentru o comunitate religioasă", a declarat ministrul justiției, Peter Hummelgaard, într-o conferință de presă, citat de Hotnews. „Propunerea va face astfel ca, de exemplu, să fie pedepsită arderea în public a unui Coran, a unei Biblii sau a Torei", a spus el.

În ultimele săptămâni, Danemarca și Suedia au înregistrat o serie de proteste în care copii ale Coranului au fost arse sau deteriorate în alt mod, ceea ce a provocat indignarea țărilor musulmane, care au cerut guvernelor nordice să pună capăt incidentelor. Danemarca şi Suedia au deplâns incendierea cărţii sfinte a Islamului, dar au adăugat că nu pot împiedica astfel de acte, ţinând cont de legile care apără libertatea de exprimare.

În urmă cu o lună, ministrul de Externe turc Hakan Fidan a îndemnat Danemarca să ia urgent măsuri pentru a preveni noi incendieri ale Coranului.

Marea Britanie şi-a atenţionat, recent, cetăţenii care călătoresc în Suedia asupra unor posibile atacuri teroriste în urma arderii unor exemplare ale Coranului de către activişti anti-Islam care au provocat revoltă în lumea musulmană. Și guvernul american a emis la rândul său o alertă de călătorie care avertizează asupra acestui risc.

Citit 403 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.