Scotland Yard, victimă a piraților informatici

Scotland Yard, victimă a piraților informatici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliția Metropolitană din Londra, cea mai mare forță polițienească din Regatul Unit, a anunțat duminică faptul că ia măsuri de securitate, în urma "unui acces neautorizat la sistemul informatic al unuia dintre furnizorii săi" şi încălcarea unor date în domeniul securităţii, după furtul din serverele unei întreprinderi - care imprimă cărţi de identitate şi ecusoane - ale numelor, fotografiilor, gradelor şi salariilor poliţiştilor din capitala britanică, relatează AFP, citată de news.ro.

Conform The Sun, întreprinderea respectivă deţine, de asemenea, nivelul controlului poliţiştilor şi echipelor poliţiei, dar nu şi adresele, numerele de telefon şi datele financiare ale acestora, precizează Scotland Yard într-un comunicat.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, este imposibil să se ştie când a avut loc atacul şi cât personal este afectat.

Federaţia Poliţiei Metropolitane consideră că această falie de securitate este susceptibilă să cauzeze "o îngrijorare incredibilă şi furie" în rândul agenţilor. "Împărtăşim acest sentiment de revoltă. Aceasta este o încălcare a securităţii stupefiantă, care n-ar trebuit să aibă loc vreodată", a declarat vicepreşedintele federaţiei, Rick Prior.

Acest anunţ intervine la puțin timp după o divulgare de date ale poliţiei din Irlanda de Nord. La începutul lunii august, date ale unui număr de 10.000 de agenţi de poliţie nord-irlandezi şi membri ai personalului au fost divulgate - inclusiv locul de muncă, numele de familie, gradul, locul în care sunt staţionaţi şi unitatea în cadrul căreia muncesc. În Irlanda de Nord, nivelul alertei teroriste a fost ridicat la "grav", în urma unei tentative de asasinare a unui ofiţer superior de către republicani dizidenţi.

Citit 535 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.