Cel puţin 300 de persoane ucise într-un bombardament asupra unui spital din Gaza

Cel puţin 300 de persoane ucise într-un bombardament asupra unui spital din Gaza
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel puțin 300 de persoane ar fi fost ucise, marți seara, într-un bombardament israelian asupra unui complex spitalicesc din orașul Gaza, a anunțat Ministerul Sănătății din teritoriul palestinian controlat de Hamas, potrivit agenţiei France Presse, preluată de Hotnews. Ministrul a precizat, într-un comunicat, că „între 200 și 300 de martiri” au fost uciși în bombardamentul care a lovit incinta spitalului Ahli Arab, situat în centrul orașului. Un alt oficial al ministerului a declarat că cel puțin 500 de persoane au fost ucise și rănite în urma atacului.

De partea cealaltă, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că "o rachetă eșuată a Jihadului Islamic Palestinian a provocat explozia mortală de la spitalul din Gaza", potrivit Times of Israel. "Un spital este o clădire extrem de sensibilă și nu reprezintă o țintă pentru IDF. IDF nu lovește spitale", au declarat oficiali ai armatei, pentru Fox News. Nu există deocamdată alte surse care să confirme această informație. Jihadul Islamic Palestinian este un grup militant mai mic care activează în Fâșia Gaza.

Sute de palestinieni au ieșit în stradă în oraşe din Cisiordania, în semn de protest, după bombardamentul asupra spitalului Ahli Arab din Gaza. Președintele palestinian Mahmoud Abbas a decretat trei zile de doliu, în urma atacului. De asemenea, Abbas și-a anulat întâlnirea planificată pentru miercuri cu preşedintele american Joe Biden, care va efectua o vizită în Israel.

Citit 523 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.