Ungaria, hotărâtă să blocheze aderarea Ucrainei la UE

Ungaria, hotărâtă să blocheze aderarea Ucrainei la UE
Olga Stefanishyna
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ucraina va reuși să rezolve decizia politică a Ungariei de a se opune demersului său de a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE), a declarat joi ministrul pentru Integrare europeană de la Kiev, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a recomandat miercuri ca UE să înceapă oficial discuțiile de aderare după ce Ucraina va îndeplini mai multe condiții rămase, inclusiv consolidarea garanțiilor pentru minoritățile naționale. Recomandarea reprezintă o etapă importantă pe drumul Kievului către integrarea occidentală și un pariu geopolitic pentru UE, în condițiile în care Ucraina se luptă cu invazia rusească din februarie 2022.

Ungaria a spus că nu va sprijini integrarea europeană a Ucrainei decât dacă Kievul își va modifica legile privind minoritățile, în special în ceea ce privește educația. Budapesta a intrat în conflict cu Kievul din cauza a ceea ce consideră a fi o limitare a drepturilor celor aproximativ 150.000 de etnici maghiari de a-și folosi limba maternă.

"Orice țară care a luat, înainte de orice, decizia politică conștientă de a bloca decizia privind Ucraina va găsi un motiv pentru a face acest lucru", a spus Olga Stefanishyna (foto), ministrul care supervizează integrarea europeană a Ucrainei.

Stefanishyna a făcut referire la declarația de miercuri a ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto, care a spus că Ucraina nu este încă potrivită pentru aderarea la UE și ar putea aduce războiul în cadrul blocului.

Citit 440 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 17:25

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Joi, 09 Noiembrie 2023 19:58
    89.137.225.***
    foarte tare si foarte bine! Ungaria ne da clasa.Romania se gudura,inca,pe langa UE...noi suntem in UE doar pentru a fi jefuiti legal.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.