Corul Madrigal revine în Statele Unite după 35 de ani

Corul Madrigal revine în Statele Unite după 35 de ani
Olga Stefanishyna
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La 60 de ani de existență, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, se va afla în Statele Unite, în cadrul unui turneu aniversar, în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2023, informează Mediafax.

Corul Madrigal va susține șase concerte în patru mari orașe: Washington, New York, Chicago și Seattle, biletele fiind epuizate în primele zile de la lansare. Concertele vor avea loc în mai multe clădiri istorice și de cultură americane: în clădirea Congresului american și la National Cathedral din Washington, D.C.; în New York, în cea mai mare catedrală episcopală din lume, Saint John the Divine Cathedral și în celebra sală de concerte Merkin Hall; la Town Hall din Seattle și la Saint James Lutheran Church din Chicago.

După 35 de ani de la ultimul său turneu peste ocean, când la unul dintre spectacole a participat președintele Jimmy Carter, Corul Madrigal se va întâlni cu publicul american, dar și cu românii de pe ambele coaste ale Americii, cu un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde românești și internaționale, precum și compoziții corale universale.

Cu aproape o lună înainte de începerea turneului, au fost epuizate toate biletele din cele patru orașe, motiv pentru care organizatorii au decis ca, în Chicago, Corul Madrigal să susțină un al doilea concert, pe lângă cel programat inițial.

Turneul Corului Madrigal, care anticipează sărbătorile de iarnă și marchează și Ziua Națională a României, este organizat de Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român de la New York, cu sprijinul Ministerului Culturii și al sponsorilor.

Citit 502 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.