Panouri stradale împotriva Ursulei von der Leyen

Panouri stradale împotriva Ursulei von der Leyen
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O campanie cu panouri stradale care o vizează pe Ursula Von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a fost lansată de partidul de guvernământ din Ungaria, informează Mediafax.

Panourile, montate peste noapte pentru a lansa o campanie pentru alegerile parlamentare europene din iunie, o înfățișează pe von der Leyen alături de Alex Soros, fiul filantropului de origine maghiară George Soros. Acesta este o țintă permanentă a Partidului Fidesz al premierului Victor Orban. "Să nu dansăm pe melodiile lor", este mesajul care însoțește imaginea.

Panouri similare care îl arată pe predecesorul lui von der Leyen, Jean-Claude Juncker, alături de George Soros, au atras o mustrare de la Bruxelles în 2019. Fidesz le-a dat jos după ce principalul grup PPE de centru-dreapta din Parlamentul European a amenințat că va expulza partidul maghiar. Fidesz a părăsit PPE doi ani mai târziu.

Viktor Orban, al cărui guvern încercă să deblocheze miliarde de euro din fonduri UE suspendate de Bruxelles din cauza politicilor Fidesz, a declarat sâmbătă că Ungaria "trebuie să spună «NU» modelului european actual construit la Bruxelles".

Experții cred ca Ungaria va fi punctul central al următorului summit al UE de la jumătatea lunii decembrie, deoarece este țara UE cea mai apropiată de Rusia. De asemenea, Ungaria este sceptică față de planurile de a oferi Ucrainei o cale de aderare la Uniunea Europeană.

Citit 407 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.