Ucraina a cerut României ajutor de urgență

Ucraina a cerut României ajutor de urgență
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Operatorul de energie Ukrenergo a anunțat joi că rețeaua de electricitate ucraineană se află într-o situație "dificilă" de miercuri și că a cerut furnizări de urgență de la România, Slovacia și Polonia, transmite AFP, citată de Hotnews. Deși armata lui Vladimir Putin nu a desfășurat până acum bombardamente masive asupra sistemului energetic ucrainean, așa cum a făcut-o iarna trecută, acesta se chinuie deja să facă față creșterii consumului provocat de scăderea temperaturilor.

"Astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic este în deficit", a informat Ukrenergo, pe Telegram. "Situația rămâne dificilă" joi, cu un deficit continuu de electricitate, a transmis Ukrenergo, adăugând că "reparațiile sunt în curs de desfășurare în mai multe grupuri de centrale termice". Acest deficit se datorează faptului că "a crescut consumul din cauza vremii reci, ceea ce a provocat o sarcină suplimentară asupra centralelor", a explicat operatorul național ucrainean.

Ucraina are o apărare aeriană mai bună în această iarnă, dar sistemul său energetic este mai vulnerabil, deoarece este încă șubred în urma atacurilor din iarna trecută. Agenția militară de spionaj a Ucrainei a spus că Rusia a pus deoparte sute de rachete pentru campania de lovituri aeriene de iarnă.

Până în ultima parte a acestei toamne, Ucraina s-a bucurat de o vreme neobișnuit de caldă pentru acest sezon, cu temperaturi în jur de 10 grade Celsius.

Citit 537 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 17:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.