Peste 1.000 de dosare pentru canibalism, deschise în timpul Holodomorului
Foto: Sz.E.Kely/2019

Peste 1.000 de dosare pentru canibalism, deschise în timpul Holodomorului
National Museum "Memorial to Holodomor victims"/2019 - Kiev, Ukraine
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul ucrainean de Interne a publicat documente privind cazuri de canibalism investigate în timpul Holodomorului, ilustrând suferința provocată de marea foamete din 1932-1933 care a ucis milioane de ucraineni, un „genocid'” comis de Uniunea Sovietică, potrivit The Kyiv Independent, citat de Hotnews. Arhiva ministerului conține 1.022 de dosare penale deschise de poliția sovietică pentru canibalism în timpul Holodomorului.

Dovezile sunt acum făcute publice prin intermediul proiectului "Istoria reală", cu ocazia Zilei comemorative a Holodomorului, la 90 de ani de la foamete.

Ucraina a pierdut între 4 şi 8 milioane de locuitori în marea foamete din 1932-1933, pe fondul colectivizării orchestrate de Stalin pentru a reprima orice veleităţi naţionaliste ale acestei ţări, pe atunci republică sovietică, potrivit AFP. Dovezile istorice arată că foamea acută i-a împins pe mulţi oameni la canibalism.

Ucraina şi alte peste 30 de ţări recunosc Holodomorul drept genocid împotriva poporului ucrainean comis de Uniunea Sovietică, din care Ucraina făcea parte la acea vreme, într-o încercare de a zdrobi dorinţa de independenţă a ucrainenilor. Moscova neagă că decesele au fost provocate de o politică deliberată de genocid şi afirmă că şi ruşii, şi alte grupuri etnice au suferit, de asemenea, din cauza foametei.

Citit 560 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 01:13

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Duminică, 26 Noiembrie 2023 16:41
    5.13.167.***
    rusia cu R MIC, neaga orice! Un popor cu mic valori si CU NON VALOR RETARDE.... ce au stiut doar sa dea in cap vecinilor! Niste GOLANI PROSTI RETARZI SI LIMITATI ca si capete de topoare... la conduceri... IAR ajungem la arma mortala: UN PIX IN MANA UNUI PROST!
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.