Un război pe care nimeni nu îl dorește

Un război pe care nimeni nu îl dorește
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Perspectiva unui război între Israel și miliția libaneză Hezbollah îngrozește oamenii de ambele părți ale graniței, dar unii îl văd ca pe o consecință inevitabilă a războiului în curs de desfășurare al Israelului împotriva Hamas, în Gaza, scrie AP, citată de Mediafax. Un astfel de război ar putea fi cel mai distructiv pe care ambele părți l-au experimentat vreodată.

Israelul și Hezbollah au fiecare lecții de la ultimul lor război, în 2006, un conflict de o lună care nu a avut niciun câștigător. De asemenea, au avut la dispoziție patru luni pentru a se pregăti pentru un alt război, chiar dacă Statele Unite încearcă să împiedice o extindere a conflictului.

Războiul din 2006, la șase ani după ce forțele israeliene s-au retras din sudul Libanului, a izbucnit după ce Hezbollah a capturat doi soldați israelieni și a ucis alți câțiva, într-un raid transfrontalier. Israelul a lansat o ofensivă aeriană și terestră la scară largă și a impus o blocadă care urmărea eliberarea ostaticilor și distrugerea capacităților militare ale Hezbollah - o misiune care, în cele din urmă, a eșuat.

Citit 408 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2024 17:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.