"Memoria scurtă" a aliaților Israelului

"Memoria scurtă" a aliaților Israelului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că aliaţii Israelului au memorie scurtă în ceea ce priveşte atacul comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie 2023 asupra ţării sale şi că Israelul va merge mai departe cu ofensiva sa din Fâşia Gaza, în pofida presiunii internaţionale în creştere, transmite Reuters, citată de Aherpres.

"Prietenilor noştri din comunitatea internaţională le spun: aveţi memoria chiar atât de scurtă? Atât de repede aţi uitat de 7 octombrie, cel mai grav masacru comis împotriva evreilor de la Holocaust? Atât de repede sunteţi gata să negaţi dreptul Israelului de a se apăra împotriva monştrilor din Hamas?", a spus Netanyahu, duminică, la începutul şedinţei de cabinet.

Şeful guvernului a reiterat că Israelul va continua ofensiva în Gaza, inclusiv în oraşul Rafah, în timp ce va evacua civili din zonele de luptă. AFP aminteşte că în Rafah, oraş situat în sudul Fâşiei Gaza, trăiesc aproape 1,5 milioane de palestinieni, potrivit ONU.

"Nicio presiune internaţională nu ne va împiedica să atingem toate obiectivele războiului nostru" împotriva mişcării palestiniene Hamas, "vom acţiona în Rafah, va dura câteva săptămâni, dar se va întâmpla", a insistat Netanyahu, potrivit unui comunicat de presă transmis de serviciile sale.

Citit 351 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2024 16:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.