Galaţiul RISCĂ să rămână FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza DATORIILOR Apaterm către Apă Canal

Galaţiul RISCĂ să rămână FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza DATORIILOR Apaterm către Apă Canal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza restanţelor uriaşe înregistrate de cei de la Apaterm, peste 32 de milioane de lei, Apă-Canal va începe, de luni, să taie apa rece la sediul societăţii ce furnizează apă caldă şi căldură în Galaţi. "Începând de luni, vom identifica limita de proprietate şi după aceea vom începe să tăiem. Populaţia nu va fi afectată în niciun caz", a declarat Gelu Stan, directorul Apă-Canal.

Acest lucru va fi valabil însă doar într-o primă fază, pentru că, dacă nu se ajunge la o soluţie de stingere a datoriilor, efectele se vor simţi în cele din urmă şi la nivelul populaţiei. "În primă fază, vom tăia apa de la sediu, după aceea, dacă tot nu se va plăti, vom tăia apa de la tot ce are legătură cu Apaterm", a explicat directorul Apă-Canal.

Populaţia nu va fi afectată dacă ne raportăm la consumul de apă rece. Pe de altă parte, dacă se sistează furnizarea apei reci către toate anexele ce ţin de Apaterm, ar rezulta că aceasta din urmă se va afla în imposibilitatea de a le mai furniza apă caldă gălăţenilor!

Noul director de la Apaterm, Cristian Istrate, nu a ajuns încă să-şi viziteze biroul, fiind în aşteptarea învestirii oficiale. Dar în calitate de membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a... Apă-Canal, Istrate susţine că ştia de nişte negocieri între Apă Canal şi Apaterm, însă nu poate veni cu detalii suplimentare până luni, când va ajunge la noul său loc de muncă.

Câţi bani ia noul administrator al Apaterm

Cristian Istrate, noul administrator special al Apaterm, va avea aceeaşi remuneraţie ca şi predecesorul său, Didi Dumitru. Prin votul aleşilor, leafa lui a fost stabilită la un cuantum lunar brut de 5.477 de lei, adică egală cu aceea de viceprimar al municipiului Galaţi. Mult mai bine plătită a fost Adriana Stratulat, primul administrator special al Apaterm, care încasa şi salariul de director tehnic.

CITEŞTE ŞI: ANALIZĂ VL/ Cum au evoluat DATORIILE Apaterm în ultimii zece ani

Citit 3862 ori Ultima modificare Vineri, 29 August 2014 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.