MERCURIAL/ Cât îi COSTĂ pe gălăţeni GRĂTARUL DE 1 MAI

MERCURIAL/ Cât îi COSTĂ pe gălăţeni GRĂTARUL DE 1 MAI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galantarele tuturor supermarketurilor din Galaţi sunt pline cu produse pentru petrecerile la iarbă verde


Gălăţenii care şi-au lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru grătarul de 1 Mai n-au nici un motiv să dispere. Supermaketurile sunt încă pline de caserole cu mici, galantarele gem încărcate de atâtea cărnuri, marinate deja sau nu, iar pe rafturi şi prin frigiderele marilor magazine găsim atât de multă bere, încât ar fi suficient să ne astâmpere setea tuturor.

Mai rău e pentru gălăţenii care n-au bani. Oricât de mici pretenţii ai avea, nu te duci la iarbă verde fără să scoţi din buzunar măcar vreo sută de lei. Şi asta, fără să pui la socoteală benzina.

Mici pentru o foame pantagruelică

Cam toate supermarketurile şi-au individualizat galantarele pline cu mici, ca să le vină în ajutor clienţilor veniţi la cumpărăturile pentru grătar. La Auchan, un kilogram de mici costă 13,99 lei. La Lidl, am găsit mici la preţul de 15,99 lei kilogramul, dar ambalaţi în caserole de 5,99 lei. La Kaufland, am găsit tave cu mici la 9,99 lei kilogramul, dar şi mici în combinaţie cu alte specilităţi din carne (piept de porc şi cârnaţi subţiri), la 14,99 lei kilogramul. Mai sunt, tot la Kaufland, mici "Domneşti", din amestec de carne de vită, de porc şi de oaie, la 11,99 lei kilogramul. Sunt mai scumpi, dar ambalaţi în caserole mici, aşa că ar putea fi accesibili. La Carrefour, tava de mici costă 12,99 lei.

Alte cărnuri care merg pe grătar

În Carrefour, cârnaţii groşi de porc se vând cu 12 lei, iar ceafa marinată de porc, deja ambalată la caserolă, se dă la 11,93 lei kilogramul. Pulpa de porc cu os costă 14,99 lei kilogramul, iar pulpele de pui cu os sunt 9,99 lei. La Lidl, am găsit piept de curcan la 24,99 lei kilogramul şi aripi de curcan la 11,99 lei. Puiul grill, ambalat la pungă, costă 6,99 lei kilogramul. Pulpele de pui, ambalate la caserolă, ajung la 14,15 lei kilogramul. La Auchan, am găsit antricot de mânzat la 31,39 lei, cotlet de mânzat cu os la 29,29 lei, cârnaţi la 18,99 lei şi ceafă de porc la 19,90 lei. Tot aici, şniţelul de porc se vinde cu 16,49 lei, iar pulpele de pui sunt la 14,59 lei.

Peştele din supermarket e ceva mai scump. La pescăriile de prin Piaţa Centrală se găsesc: file de novac la vreo 15 lei kilogramul, rondele sau file de crap la preţuri cuprinse între 24 şi 30 de lei. La vreo 30 de lei, se dau, în piaţă, rondelele de somn.

Salate, după buget

Legumele sunt încă scumpe, aşa că salata costă şi ea destul de mult. Legătură de ceapă verde nu o luaţi cu mai puţin de 1,5 lei, iar căpăţâna de salată verde ajunge şi ea pe la doi lei bucata. Se mai adaugă ridichi de vreo cinci sau şase lei kilogramul, roşii care nu-s mai ieftine de 6,5 lei, iar castraveţii ajung şi ei la vreo cinci lei şi ceva. Evident, sunt şi alte legume şi fructe pe piaţă care merg puse la salată, dar totul depinde de buget.

Articole pentru grătar

Practic, nu faci grătar dacă n-ai... grătar. La Auchan, chiar la intrarea în supermarket, se găsesc grătare la preţuri pentru mai multe buzunare. Cel mai mic grătar pe care l-am văzut costa 46 de lei. Mai erau şi de 84 de lei, şi de 113 lei şi chiar de 159 de lei. Preţul cărbunilor: 6,2 lei, punga de două kilograme. Cu 9,52 lei kilogramul vă puteţi cumpăra o plasă de cinci kilograme de lemne pentru făcut foc, la grătar. Accesoriile pentru grătar costă, la Lidl, 24,99 lei kilogramul. Dacă nu vă dau banii afară din casă, costul grătarului ar putea fi împărţit între toţi mesenii din grupul care merge la iarbă verde.

Bere şi alte băuturi

Preţul berii diferă, de la un supermarket la altul, dar nu cu mult. Spre exemplu, Timişoreana la pet de doi litri costă: 5,9 lei la Auchan, 5,89 lei la Lidl, 5,39 lei la Carrefour şi 5,95 lei la Kaufland. Un preţ de bere de doi litri Bergenbier costă: 5,97 lei la Auchan, 5,99 lei la Kaufland şi 5,39 lei la Carrefour. La doză, altele sunt preţurile. Un pachet de opt cutii de Timişoreana costă: 16,9 lei la Carrefour, 16,99 lei la Auchan şi 16,9 la Kaufland. La Lidl, am găsit Timişoreana la 2,45 lei doza.

Vinurile nu şi-au schimbat preţurile. Cele mai ieftine sunt şase sau şapte lei, iar cele mai scumpe sar şi de 100 de lei. Bune sunt şi unele din vinurile care se vând, prin pieţe, la cinici, şase sau şapte lei, la pet sau la "bag in box".


TIMP LIBER GALAŢI/ Trei zile de spectacole pe toate gusturile

Citit 2465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Mai 2015 01:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.