Agricultură | Se depun cererile pentru subvenţii

Scris de  Luni, 20 Martie 2017 09:00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 1 martie a început, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), campania de depunere de cereri unice de plată pentru obţinerea subvenţiilor, în agricultură. Până la finele săptămânii trecut, depuseseră cereri circa 2.000 de fermieri din peste 20.000, câţi sunt aşteptaţi să solicite bani până la termenul limită al campaniei, adică până pe 15 mai.  După respectiva dată, fermierii vor mai putea depune cereri, dar  vor fi penalizaţi  cu un procent de unu la sută din valoarea subvenţiei pentru fiecare zi de întârziere.
Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişee, APIA îi programează pe fermieri, la depunere, iar funcţionarii încearcă să afle de ce parte dintre cei programaţi întârzie să aducă cererea.
Începând cu anul 2015, subvenţiile, în agricultură, se solicită pe baza unei cereri unice, pe care o completează atât fermierii care au culturi vegetale, cât şi cei care deţin ferme zootehnice.

Citit 349 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2017 16:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.