O sută de unităţi de învăţământ ÎNCEP anul şcolar FĂRĂ AUTORIZAŢIE sanitară

O sută de unităţi de învăţământ ÎNCEP anul şcolar FĂRĂ AUTORIZAŢIE sanitară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar, autorităţile sanitare gălăţene vor începe controalele anuale în unităţile de învăţământ de pe toată raza judeţului.

Cele 440 de grădiniţe, şcoli şi licee vor fi evaluate din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, inspectorii urmărind să afle cât de eficiente au fost investiţiile şi calitatea lucrărilor făcute peste vară în aceste unităţi. O atenţie deosebită va fi acordată celor peste 100 de instituţii care în acest moment nu sunt autorizate sanitar, dar şi celor care au avize eliberate în urmă cu peste cinci ani.

"Din totalul de 440 de unităţi de învăţământ din judeţ, 339, adică aproximativ 75 la sută, au autorizaţie sanitară de funcţionare, dar unele au autorizaţie eliberată în 2009, iar DSP, în cadrul acestei acţiuni de control, va verifica dacă sunt respectate în continuare normele legale în vigoare. Dacă nu sunt respectate normele, autorizaţiile pot fi retrase, până la remedierea deficienţelor", a explicat dr. Valentin Boldea, din cadrul DSP Galaţi.

CITEŞTE ŞI: SCANDALUL manualelor digitale CONTINUĂ. Învăţătorii NU CRED că vor fi gata până în prima zi de şcoală

Citit 2003 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.