PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA şi cât va NINGE în această iarnă la Galaţi
Foto: Foto arhiva "Viaţa liberă"

PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA şi cât va NINGE în această iarnă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna februarie a anului viitor.

Decembrie

În prima lună de iarnă, meteorologii anunţă temperaturi uşor mai ridicate faţă de cele normale în partea de sud şi sud-est a ţării, implicit şi la Galaţi, unde maximele pot depăşi chiar şi 10 grade Celsius, mai ales în prima jumătatea a lui decembrie. Minimele se vor menţine în jurul valorilor negative. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea se vor menţine în limite normale. Asta înseamnă că sunt şanse să nu ne bucurăm de zăpadă de Crăciun.

Ianuarie

Gerar vine cu temperaturi foarte scăzute în depresiuni, dar nu şi în zona noastră. Meteorologii prognozează pentru Galaţi temperaturi cu valori uşor mai mari decât cele normale. Maximele se vor situa între minus 2 şi plus 2 grade Celsius, în timp ce media minimelor va înregistra valori de aproximativ minus 6 grade. Nu sunt prognozate căderi masive de precipitaţii şi este foarte posibil să nu avem parte de zăpadă de Anul Nou.

Februarie

Tendinţa de răcire a vremii se va păstra şi în ultima lună de iarnă. La Galaţi nu sunt aşteptate temperaturi extrem de scăzute, meteorologii prognozând maxime mai mari decât media multianuală. Cu toate astea, vor fi dimineţi când mercurul din termometre va scădea sub minus 10 grade Celsius. În ceea ce priveşte precipitaţiile, meteorologii spun că nu va ninge abundent în zona Galaţiului, valorile fiind apropiate de normal.

Aceastea sunt estimări sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60 la sută.

Citit 12529 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Noiembrie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.