TAXAŢII întreabă, CNADNR răspunde. IATĂ câţi kilometri NU s-au reabilitat pe DN 26 (VIDEO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

TAXAŢII întreabă, CNADNR răspunde. IATĂ câţi kilometri NU s-au reabilitat pe DN 26 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul primăverii, una dintre cele mai stresante probleme pentru şoferii este starea drumurilor. Încălzirea şi creşterea debitului de precipitaţii au creat constelaţii de gropi, inclusiv pe drumurile naţionale, cele pentru care şoferii plătesc anual sume astronomice prin intermediul rovignetelor. 

Unii şoferi, însă, nu s-au mulţumit doar să-şi plângă-n pumni după banii daţi pe taxa de drum,  dar şi pe componentele de suspensie şi direcţie schimbate adesea mai des ca rovignetele înseşi.

Nicolae Pîrlog-Nini a postat pe Grupul Şoferilor din Galaţi filmul pe care îl puteţi urmări mai jos, ilustrând edificator modul în care arată o şosea naţională, mai precis DN 26, la ieşirea din Tămăoani către Folteşti.

Mai insistent, un alt membru al Grupului, Ciprian Stanciu, a trimis chiar o adresă către Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Le-a cerut să-i spună şi lui, ca plătitor de taxe, când şi ce lucrări au executat în ultimii ani pe drumul naţional ce pleacă din Galaţi către nord şi vămile de est ale României la graniţa cu Moldova.

Captură video

Răspunsul a venit prompt, exhaustiv, sub numărul 92/2074 din 17 martie. Însă, din acesta, se poate observa clar minima preocupare pe care cei plătiţi din banii cetăţenilor au acordat-o acestui drum, cel puţin în ultimul cincinal.

Rovigneta la zi, gropile la cincinal

Pe scurt, domnul Stanciu este informat că pentru drumul naţional DN 26 au fost luate "unele măsuri" pentru executarea unor lucrări de modernizare. Şi se înşiruie obiectivele unei lucrări faraonice, de aproape 75 de milioane de euro, cu lărgiri de platformă a drumului, de acostamente, creşterea capacităţii de sarcină, supraînălţări de curbe, reamenajări şi suplimentări de parcări, îmbunătăţirea semnalizării, înlocuirea parapeţilor etc., toate aflate în, din 2009, în stadiul de... avize.

După toate aceste măreţe realizări rămase la stadiul de vorbe pe hârtie, CNADNR recunoaşte că, în ultimii ani - 2013 şi 2014, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a întreţinut curent (peticit cu asfalt) sub 5% din suprafaţa totală  a drumului dintre Galaţi şi Murgeni.

Ultimele lucrări de amploare, întreţinere periodică, s-au făcut în 2009 (!) când s-au asfaltat aproape 33 din cei 95 km câţi străbate DN 26 în judeţul Galaţi. Lucrările au avut loci în special în localităţi, unde era dealtfel şi pericol mai mare de accidente - Galaţi-Vânători, Tuluceşti-Ijdileni - dar şi pe porţiuni din Folteşti-Oancea, unde drumul s-a surpat de la tonajul greu sau viituri. 

Pentru 2015, CNADNR promite noi reparaţii, pe o suprafaţă de cinci ori mai mare decât cele din 2013 şi 2014, susţinând că are şi contracte încheiate în acest sens.

Video Nicolae Pîrlog-Nini - GSDG

RĂSPUNSUL COMPANIEI DE DRUMURI:


CITEŞTE ŞI: Din groapă-n groapă/ DEZASTRU pe drumurile judeţului Galaţi. ZERO MODERNIZĂRI

Media

Video Nicolae Pîrlog-Nini - GSDG
Citit 3013 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.