Campanie inedită la Clubul Studenţilor Basarabeni, pentru a-i convinge pe tineri să VOTEZE

Campanie inedită la Clubul Studenţilor Basarabeni, pentru a-i convinge pe tineri să VOTEZE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tinerii basarabeni din Galaţi au realizat un material video prin care îşi îndeamnă colegii din Republica Moldova să meargă la vot. Pe 13 noiembrie, peste Prut va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar lupta se va da între candidata proeuropeană Maia Sandu şi socialistul Igor Dodon.

Vasile Spânu, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni “Ştefan cel Mare şi Sfânt“ din Galaţi (CSBB), afirmă că a decis să facă un film, pentru a-i mobiliza pe tineri să-şi exercite dreptul de vot. Acesta conchide că a urmărit cu atenţie rezultatele din primul tur şi a observat o rată de prezenţă scăzută a tinerilor de sub 25 de ani: „Am hotărât să atragem atenţia, atât celor de acasă, cât şi celor de peste hotare, asupra acestui important moment”. Vasile Spânu îşi doreşte ca turul al doilea să le ofere moldovenilor ceea ce au atâta nevoie: “Un preşedinte al oamenilor, care să devină un garant al democraţiei şi al stabilităţii, să le ofere oamenilor speranţa zilei de mâine”.

În spotul video apar mai mulţi studenţi care militează pentru acelaşi lucru: o nouă Moldovă, mai prosperă şi cu un viitor mai bun. Valeria Voloşciuc, studentă la Drept, îşi doreşte o ţară care să-i ofere oportunităţi, o şansă de a se dezvolta acasă: „Îi îndemn pe tineri să iasă la vot şi să producă schimbarea. Totul este în mâinile noastre. Nu mai lăsaţi pe altcineva să ne decidă soarta”. Şerban Vadim, student la Facultatea de Electronică şi Electrotehnică, spune că va merge la vot pentru că îi pasă de străbuni, istorie şi părinţi. De aceeaşi părere este şi Adriana Gâdea, care îi sfătuieşte pe tineri să aibă încredere în alegerea lor.

Spotul realizat face parte din campania tuturor organizaţiilor basarabene din România şi poate fi găsit în mediile on-line sub numele de “#voteazapentruBasarabia “.

Citit 1570 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.