O mamă CERE un milion de euro de la cei care i-au UCIS fiul

O mamă CERE un milion de euro de la cei care i-au UCIS fiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patru tineri din Galaţi l-au bătut pe un al cincilea până l-au lăsat fără suflare * Totul s-a petrecut în plină zi, sub ochii trecătorilor care nu au avut curajul să intervină


Dosarul crimei de un milion de euro va fi reluat pe 22 octombrie. Asasinatul a fost comis anul trecut, în august, în plină zi, în jurul orei 15,00, sub ochii trecătorilor. De altfel, anchetatorii au arătat că inculpaţii au mizat şi "pe lipsa de implicare a trecătorilor, fiecare dintre persoanele prezente întâmplător în zonă alegând să-şi apere propria integritate". Procurorii mai arată în rechizitoriul lor că Ionuţ Bunduc, zis „Boschet”, Florin Uricaru, Laurenţiu Neculau şi Marian Bănuc şi-au făcut dreptate singuri. Ei susţin că agresorii îl ştiau pe Hara, pentru că locuiau în acelaşi cartier, dar şi pentru că acesta îşi petrecea timpul în acelaşi bar unde şi ei obişnuiau să stea.

Pe 21 august, Hara, pe numele său Laurenţiu Chiseliţă, aflat într-o stare euforică după ce a consumat mai mult alcool, a spart o sticlă de bere, lovindu-l în cap pe Ionuţ Bunduc, zis Boschet. Acesta a fost dus la Urgenţe, având mai multe „plăgi tăiate”, iar medicii i-au sesizat pe cei de la Secţia 3 Poliţie. „L-au contactat pe Bunduc, dar acesta a refuzat orice colaborare cu poliţiştii”, se arată în rechizitoriul. Procurorii susţin că Bunduc alesese deja să se răzbune pe cel care-l băgase în spital, „în propria manieră, cooptându-i şi pe ceilalţi inculpaţi”. Parchetul mai susţine că Hara aflase şi el de intenţia „inamicilor”. „Realizând că avea să fie urmărit de victima sa a evitat să mai plece de acasă, să mai frecventeze locurile pe care altădată le frecventa fără teamă”, scriu procurorii. De asemenea, aceştia mai amintesc şi faptul că într-una din zile, unul dintre amicii lui Boschet ar fi venit la uşa lui Hara şi ar fi strigat: „Ieşi Hara că-ţi arăt eu!”.

Toate acestea au precedat scenele de coşmar care s-au petrecut pe 31 august 2013. Hara a fost chemat la spital de o rudă a sa, internată. A mizat pe ora de vârf şi pe faptul că inamicii lui nu ar fi avut curajul să-l atace în buricul târgului. S-a înşelat. Când l-au văzut, la un simplu semnal, tinerii s-au adunat şi au început să-l alerge, dar nu oricum. Procurorii arată că au luat din portbagajul maşinii lui Boschet mai multe obiecte contondente: „cozi de cazma, topor, arsenal pe care Bunduc obişnuia să-l aibă la îndemână”.

L-au fugărit pe strada Brăilei şi au reuşit să-l înconjoare chiar în faţa unei grădiniţe. Au început să-l lovească fiecare cu ce avea în mână şi s-au oprit abia când Hara a început să horcăie, mai scriu procurorii. În acel moment, s-au oprit, au mers la maşină, au pus „arsenalul” în portbagaj, după care au urcat în autoturismul unui amic şi au plecat. Mai târziu, în noapte, camerele de luat vederi din zonă au înregistrat momentul în care persoane necunoscute încă „au luat din portbagaj uneltele şi le-au pus într-o limuzină de culoare închisă”.

La acest moment, doi dintre inculpaţi au ales să recunoască faptele aşa cum le-au prezentat procurorii, iar alţi doi vor merge pe calea unui proces obişnuit. Mama lui Hara le-a cerut însă despăgubiri morale de un milion de euro. Singurul care va decide asupra condamnării şi despăgubirilor va fi judecătorul.

CITEŞTE ŞI: Un CRIMINAL gălăţean, căutat de Interpol, a fost ARESTAT pe scaunul de la stomatolog

Citit 3250 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.