Dosarul "Volaret"/ Curtea de Apel a prelungit controlul judiciar a inculpaţilor

Dosarul "Volaret"/ Curtea de Apel a prelungit controlul judiciar a inculpaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul "Volaret", care a ajuns la Curtea de Apel, judecătorii au dispus prelungirea controlului judiciar pentru cele şase inculpate. Anul trecut, în noiembrie, Tribunalul Galaţi a dispus ca una dintre inculpate, Brânduşa Miron, să primească o condamnare cu executare, de patru ani şi zece luni, pentru 22 de fapte de înşelăciune. Ceilalţi inculpaţi s-au ales cu pedepse cu suspendare: Brigita Pillat a primit doi ani şi două luni, Aneta Bârhală - doi ani şi şapte luni, Mariana Stănilă - doi ani şi patru luni, Eva Rusu, Mihaela Podaru şi Mircea Zain - opt luni. Pentru că au primit închisoare cu suspendare, aceştia au fost obligaţi să lucreze în folosul comunităţii.

Decizia a fost atacată, iar dosarul este acum pe masa de lucru a judecătorilor Curţii de Apel, care vor decide dacă soluţia Tribunalului va rămâne sau nu în picioare.

În 2011, DIICOT Galaţi a reţinut o parte din actualii inculpaţi, acuzându-i că au organizat un grup, împreună cu care, prin intermediul agenţiei imobiliare "Volaret", au vândut apartamente ale municipalităţii la preţuri modice. Procurorii au stabilit şi felul în care operau cei implicaţi. Chiriaşii care aveau datorii mari la Primărie şi nu numai, în schimbul achitării acestora şi a ceva în plus, dădeau contractele, urmând ca plătitorii să ajungă în casele lor. Numai că, în timp, s-a ajuns în situaţia în care cumpărătorii descopereau că apartamentele cu pricina fuseseră vândute şi altora.

În 2012, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor, aflându-se acum la ultima instanţă. Următoarea întâlnire a inculpaţilor cu judecătorii va fi pe 21 aprilie.


 

Citit 1089 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.