Nu a sosit expertiza în "dosarul chiriaşilor de lux"

Nu a sosit expertiza în "dosarul chiriaşilor de lux"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Judecătoria Constanţa, s-a desfăşurat de curând un termen în procesul dintre funcţionarii publici şi magistraţii, pe de o parte, şi Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, pe de altă parte. Primii vor ca instituţia publică să le perfecteze actele de vânzare cumpărare, aşa cum se precizează printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Hotărârea impune CJ să le vândă apartamentele celor care locuiesc acolo, la preţuri modice, în ciuda faptului că locuinţele se află în centrul oraşului, unde piaţa imobiliară impune preţuri mari.

"Preţ de deviz" - a impus decizia, dată şi păstrată de trei instanţe. CJ Galaţi s-a opus ca înstrăinarea celor 30 de apartamente să se facă la preţuri cuprinse între 152 de lei şi 17.000 de lei. S-au făcut contestaţii pentru ca decizia să nu fie puse în executare, dar CJ a pierdut pe toate fronturile. S-a încercat chiar şi o negociere între cele 30 de părţi şi instituţia publică, pentru ca primii să accepte să plătească preţuri mai aproapiate de cele ale pieţei. Unii, foarte puţini, au acceptat solicitarea CJ, alţii însă, 26 de persoane, au ales calea justiţiei.

Aşa s-a ajuns la acest proces, care se judecă acum la Constanţa, unde avocaţii CJ au cerut şi au obţinut o expertiză, care să stabilească valoarea apartamentelor pentru care cei 26 vor contracte de vânzare cumpărare. Deocamdată, expertiza nu a ajuns la dosar, motiv pentru care magistratul nu a putut face decât să dea un nou termen, pentru 5 mai.


 

Citit 1399 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 02:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.